[]

Futbol sorusu

Selamlar top ustaları. Bendeniz, futboldan fazla anlamayan ama en azından ofsaytı bilen bir insan olarak soruyorum ki;

Bu Barcelona malum. Uzay futbolu. İzlerken de görüyoruz ki eğer rakip hayvan pres yapmıyorsa çocuk oyununa çeviriyorlar. Hatta izleyenler izlemekten bile sıkılabiliyor. Ama işin sırrı, ayağa direkt paslar ve rakip adamların etrafında 3genler oluşturarak rahat pas dağılımını sağlamak (sanırım)
Hal böyleyken ve bu tekniğin de avantajı malumken (rakibi yorma, sinir etme, fırsat kollama vb) neden Türk takımları bunu adapte etmez veya dümdüz uygulamaz? (eğer varsa affedin)

(Ve lütfen sakın Barça 450mil euro panpa, olcak o kadar demeyin. İş her zaman para değil ki bizim takımlar da tesisi bile olmayan mahalle takımı değil)

 
barca bu futbolu türkiyede oynayamaz. adamın ayağını kırarlar. böyle de bir durum var. tamam ayağa paslar yapıyorlar filan. ama trde üç pas sonra adama dalarlar bu bir. rakipleri de barcayı oynatıyor. sahada futbola izin veriyorlar.

diğer neden de bence barcadaki futbolcuların kalitesi. herkes kimin ne yapabileceğini biliyor. atılan paslar yerini buluyor. verilen paslar geri alınabiliyor. bunu trde takım olarak yapabilecek yok. 2 adam kendi aralarında yapabilir ama komple takım trde yok. bu iki.

üçüncüsü ise buna benzer bir oyun modelini bu senenin ilk yarısında kaliteli oyuncularıyla beşiktaş oynamaya çalışıyordu. herkes açık ara şampiyon bitirir diyordu. rotasyonun kralı yapılıyordu. her maça aynı yüksek kalitede farklı 11ler çıkarılabiliyordu. birkaç hafta içinde sahaya ideal bir 11 sürülemeyecek hale geldi. çünkü kadro sakatlarla doldu taştı.
  • elestirman  (21.04.11 09:39:30) 
türkiye'de futbolu ciddiye alan, yetişmiş, bu iş üzerine kafa yoran teknik adam, antrenör, futbol öğreticisi yok denecek kadar az.
futbolu iş adamları yönetiyor, kişisel çıkarları için. oyunu bilen insanlar yönetmeli.

  • g7mor  (21.04.11 09:42:10) 
oyuncuların kalitesi çok çok önemli... bu da direk 450 kağıda çıkıyor zaten... selçuk şahin, ayhan akman, barış özbek gibi oyuncularla ne kadar yapılabilir ki bu pas alışverişi...

tabii yapabilmek için bunu 2 gerekli etken daha var...

1- yıllarca beraber oynamak... bunu altyapıdan itibaren belli bir oyun sistemi içinde oynamaya alışmak şeklinde de söyleyebiliriz.

2- sağlam bir altyapı eğitimi... türk futbolcusu, en kaba ve genel tabirle sahada ne yapacağını bilmez... ne nerede durması gerektiğini bilir, ne nereye top atması gerektiğini...
  • shadoww17  (21.04.11 09:45:27) 
şimdi rakibi yoruyorsun tamam ama rakibin tek pasla gittiği mesafeyi barcelona 30 pasla gidiyor(abartı yok). ayrıca dün gördük ki oyun sıkışınca (geçen seneki inter serisi ve dünkü madrid maçı) kendi sistemlerinden çıkmak zorunda kalıyorlar ve uzun topa dönüyorlar. o zaman beşiktaş'tan farkı sadece oyuncu kalitesi oluyor. ve sahada tek uzunu olan bir takımın da real madrid savunmasının yanında kafa vurması pek olası değil. ayrıca xavi ve iniestanın form düzeyi (bakın messi değil) takımı %99 korelasyonla etkiliyor. messi alves zaten her maç o kanattan en az 2 3 pozisyon yakalar ama oyunu karşı sahaya yıkanlar xavi ve iniesta. onlar iyi oynarsa sistem konuşmak bile saçma barcelona alıp götürüyor ama onlarda da form düşüşü yaşanıcaktır.
işte o zaman ben o uzay futbolu kafasının tepetaklak gideceğini düşünüyorum.

  • tai  (21.04.11 11:05:34) 
Üstad topu vermek kadar almak da mesele. Yani bizdeki gibi topa dürtüp, benden gitti yareppim çok şükür dersen olmuyor. Adamlar pası atıp anında boş bir alana kaçıyor. Ayrıca bu sistemde iki tane süper adam eksilten A++ oyuncu (iniesta-messi) bir de iğne deliğinden inek geçirebilen bir pasör (Xavi) var. Yani 145 ketilyon pasla rakip bayılınca bir ara topu, bir sıra çalım gol oluyor neticede.

Özet: Beraber oynayan, birbirinden ve sistemden (altyapı) haberdar bir ekip artı en az3 ekstrem oyuncu. Bizim memlekette koalisyon kursan bu formülasyonu karşılayamazsın neticede. :)
  • kadim kishi  (21.04.11 12:57:43) 
(bkz: beşe iki)


  • jaaaccckkk  (21.04.11 14:51:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.