[]

dia fotoğraf filmi

sevgili ara gülerler,

geçtiğimiz ay bir lomo lc-a aldım. kendisiyle güzel güzel takılıyoruz. ama fakat lakin en iyi sonuçlar çapraz banyo (cross process) yapılan dia filmlerde oluyormuş vs. şimdi ben normal filmi de çapraz banyo yaptırsam olur mu? yer mi?
yemezse istanbulda dia film bulabileceğim neresi var? fiyatları nedir?
ve çapraz banyo yapan yer neresi vardır?

sorularım bunlar. süre 90 dakika. bitiren çıkabilir.

 
normal filmden cp yapabilirsin neden yapamayasın, ama çamaşır suyu ile makarna haşlamaya benzer. dia bulabileceğin yer hayyam.. fiyat bilmiyorum da, hayyamda bi araştır mutlaka yapan da vardır orada.. en alt katı ve giriş katı sadece..


  • her yerde is goren  (19.04.11 22:52:47) 
sirkeci hayyam pasajında uygun fiyata dia'lar var. 4-5 tl diye biliyorum.
cross process'i de kristal fotoğraf diye duymuştum.
izmir'de cross process yapan yer bilen varsa da beri gelsin.
  • beerserk  (19.04.11 23:17:55) 
negatif filme de kendi banyosu olan c41 yerine dia banyosu olan e6 yaptırırsın ama cidden çamaşır suyu ile makarna haşlamaya benzer.

lomo'nun olayı dia'yı negatif banyo yaptırman.

kristal foto var fiyatı 6 mıydı neydi hatırlamıyorum. banyo yaptırmıyorum orda ne zamandır yalan olmasın.
elosa var bi de karaköy'de. ben hep oraya yaptırıyorum. 5 tl cd+banyo.

krokileri de şöyle: www.retroaktif.com

dia film götürdüğün zaman c41 banyosu istiyorum diye özellikle belirt. kristal benim dia'ma dia banyosu yapmıştı çünkü belirtmediğim için.
  • lisamariesimpson  (20.04.11 01:26:09) 
cp özel bir olay değil :) biliğiniz negatif banyo işte. banyo yapan her yer yapar yani.

kristal ya da rıfat tunç sirkecide ucuza yaptıracağın yer.

pamuk fotorğafta ucuza bayat ama gene de buzdolabında barındırıldığı için sağlam slide filmler var. onlardan cp yaparsan süper sonuç veriyo.
  • cedric tweedledee  (20.04.11 07:59:10) 
cp'nin özel bir muhabbet olmadığını biliyorum.
pozitif film, c41'de yıkanınca banyo kimyasallarını bozduğu için her yer yıkamıyor.
zaten burada da c41 banyo yapan yer sadece belli merkezlere toplandığı için "işi bilmeyen adam" bulmak da zor oluyor ki adama hata yaptırabilelim.
  • beerserk  (20.04.11 09:41:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.