[]

utorrent hakkında

yıllardır rapid, hotfile, netload allah ne verdiyse kullanan biri olarak torrent kullanımına da sardım. utorrent kullanıyorum fakat bu programı her açtığımda (gözlemlerime göre indirme yapmasa bile) internet bağlantımın anası ağlıyor. sayfalar görünütlenememeye başlıyor, internet yavaşlıyor. normal mi bu?

8 mbit ttnet hizmeti kullanıyorum.
upload limitini 20 yapmayı denedim. hala da öyle şu an.

 
upload değil downloadı limitleyin. torrent çok hızlı indiriyora tüm bağlantınızı kullan acaktır elbtte. ne güzel işte. hızla iniyor videonuz. gidin bisiklete kitap falan okuyun. o insin . olmadı (bkz: download'a bırakmak)


  • ben smyrna  (19.04.11 16:36:24) 
upload'ı da limitlemeniz gerekiyor. indirme yapmasa bile yavaşsa başka bir problem vardır.


  • xenophobe  (19.04.11 16:41:32) 
yıllardır deli gibi download yapıyorum biliyorum onları yahu, o yüzden söylemeye gerek bile duymadım :)

edit:
xenophobe, e upload'ı limitlediğimi yazmıştım zaten.
  • kivanc1  (19.04.11 16:41:55 ~ 16:42:27) 
Ben ttnet 4mbit kullanıyorum, limit koymasam bile gezinmemi engellemiyor. eskiden cfosspeed vardı, senin ilacın gibi görünüyor.


  • kimlanbu  (19.04.11 16:55:31) 
ben 16 mbit internet kullanıyrum indirme yapmasa bile torrent açık olduğunda bağlantının ağzına sıçıyor. varsa bir çözümü bana da söyleyin. upload limitini de download limitine de indirdim ama sonuç değişmedi.


  • hayur  (19.04.11 17:11:36) 
Peer exchange ile local discovery yi kapatın. Son zamanlarda fake leecherlar türedi. Tracker'da 5 seed 20 leecher yazıyor, bi bakıyorsun utorrent'de 700 leech olmuş.

Bunlar paso ping atıyor, requestler yolluyorlar vs.. ve modemim nat tablosu doluyor. Nat tablosu dolunca'da hiç dosya transferi olmasa bile sürünür bir hale geliyor internetiniz.
  • skatheist  (19.04.11 17:34:34) 
skatheist, nasıl yapıyoruz onu?

edit:
sanırım yaptım. kapattım o ikisini de.
  • kivanc1  (19.04.11 17:53:11 ~ 17:56:12) 
ah ah, upload'ı limitlemek, upload eden, indirmeni sağlayan insanlara hakaret etmek demektir. Yapmayınız, yaptırmayınız; herkes limitleseydi siz nasıl indirecektiniz?!


  • maglev45  (19.04.11 18:56:44) 
CTRL+P > BitTorrent altında Enable Peer Exchange ile Enable Local Discovery'nin yanındaki kutucukları kaldırınca kapanıyor bunlar.


  • skatheist  (19.04.11 21:28:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.