[]

lomo fotoğraf makinesi

fotoğrafla ilgilenen biri değilim ama analog makinelerin pozitif film ve çapraz banyo ile kullanılmasıyla çıkan şeyler hoşuma gitti, bir lomo modası da var malumunuz. istanbul da uygun fiyata nerede bulabilirim , yoksa saçmaladım mı?




 
www.retroaktif.com böyle bi site var ama..
ebay'deki fiyatlarla karşılaştırmak gerek heralde bi.

  • arkturus  (18.04.11 19:27:30) 
bir de analograf var, hem makineleri, aksesuarları satarlar hem de zaman zaman etkinlikler, eğitimler düzenlerler. Takip etmekte fayda var

www.analograf.com
  • burka  (18.04.11 19:33:28 ~ 19:33:50) 
hayyamda 2. el lomo lc-a lar var fakat gereksiz pahalılar. aynı şekilde diana holgalar falan da anlamsız pahalılar.

tavsiyem hayyamda uygun fiyata ufak rangefinderlar satılıyor. misal minoltanın ricoh un revue nün falan. onlardan bir tanesini alıp kullanabilirsin.
  • cedric tweedledee  (18.04.11 20:04:56) 
peki modeller açısından bir fikir verebilir misiniz (lomo için) ?


  • zoe  (18.04.11 20:12:32) 
lc-a var, sora holga var diana var fisheye action sampler var supersampler var octomat var bir sürü çeşit var... lomography.com dan inceleyip seçebilirsin. hepsinin ayrı ayrı özellikleri var.

bende fisheye var, uygun fiyata bulsam bir tane lc-a almak isterdim. diana ve holgalar ortaformat çekiyor ama 35mm olanları da çıktı (orta format almanı tavsiye etmem)

supersampler ve actionsampler 4 mercekli, 35 mm lik film karesine ard arda çekilmiş 4 kareyi yerleştiriyor. ya "----" şeklinde ya da "==" şeklnde. octomat da ise 8 objektif var.

ve hala ilk bahsettiğim tarzda bir şey almanı tavsiye ederim. bende hem fisheye hem de revue 700sel diye bir model var . gerçekten çok memnunum o aletten.
  • cedric tweedledee  (18.04.11 20:38:41) 
senin dediğin bu çapraz banyonun makinesi "lomo lc-a" dir.
başka makinelere de dia takip çapraz yapabilirsin ama bunun hakkını asıl lc-a verir.

hayyam pasajı'nda gerçekten anlamsız pahalıdır bunlar. hayyam dediğin yer kazıkladığını kar sayan bi yer zaten.
kristal foto'nun vitrinine bir arkadaş bırakmıştı. 250tl civarı olabilir.
bu makineye verilecek en güzel fiyat 200tl türkiye'de.
bi arkadaşım aracılıyla bikaç kişiye 200tl'den satmıştım lc-a. istersen sana da haber verebilirim yine böyle bi durum olursa.

bunun dışında diğer lomolar için: www.retroaktif.com
türkiye'de garantili, faturalı ve satış sonrası destekli lomography ürünlerini alabileceğin en ucuz yer burası.

ben bi dianacı olarak şunu söylemek istiyorum: toy camera olarak geçiyor ama etinden sütünden faydalandığın zaman mükemmel bi kamera. artısı çok fazla. ne yazık ki genç kızlarımız bunu boynuna takıp geziyor sadece. bkz: şekilcilik.
yani diana verdiğin parayı hak ediyor. holga da diana benzeri aslında bazı özellikleri az. bunlara da orta format dia film takabiliyorsun yine.

fisheye, actionsampler v.s. bunlar da güzel bunlarla da çarpraz banyo yapılır ama senin dediğine uzak kalır. istediğin şeyi 30liralık bi smena ile de yapabilirsin ama lc-a'deki güzelliği vermez.

lomo denince benim aklıma lc-a ve çapraz geliyor.
lomography denince de önce lc-a sonra diana.
  • lisamariesimpson  (18.04.11 22:01:02 ~ 22:02:17) 
"lomo lc-a" dışındaki diğer tüm modeller hepsi çin malıdır. taklit üründür.

lomo lca, kompakt analog makine olarak sınıflandırılır. manueldir.
ama lomography, diana, fisheye, action sampler ve diğer benzeri ürünler ise bu sınıfta yer almaz. onlar fotoğrafçılıkta "toy camera" olarak anılır. bu yüzden sakın diğer marka ve modellere kanmayın.


diğer modellerin lensleri bile lens değildir. plastiktir. kasasıda aynen plastiktir.
lomo lca'da f2.8 diyafram vardır.(nikon d90'ın kit lensinde bile yok bu) diğer taklit ürümlerde ise en açık diyafram f8 dir. şaka gibi..
lomography, fisheye, yok diana filan aldınız takdirde birkaç aya kalmaz çöpe gidecektir. bildiğin plastik çünkü.
lca ise bahsedildiği üzere plastik değildir. plastik oyuncak olsa 30yıldan bu yana dayanmazdı.

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların tavsiyelerine kulak asmassanız çok daha iyi olur. lca sahiplerinin yorumlarını dikkate alınız. misal ben. :)
tekrar belirtiyorum. lca, toy camera sınıfına dahil değildir. çünkü manuel analog/mekanik'dir. diğerleri ise anaog değildir. oyuncaktır.
  • winsome  (19.04.11 13:04:57 ~ 13:07:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.