[]

Kombinin Basıncı Düşüyor

Kombimin basıncı sürekli olarak düşüyor, elle vanasını açarak su doldurarak tekrar yükseltmem gerekiyor. Özellikle kombi kapalıyken hızla düsüyor. Simdi yakıyoruz ama yazın baya problem cıkartacak gibi.

Neden kaynaklanıyor acaba?
Ne gibi bir arızası olabilir, ya da başıma daha büyük bir iş açar mı bu durum?

 
Su basıncının düşme hızına göre arıza tesbiti:

1- Çok hızlı düşüyor: Kesin kaçak var
2- Zaman içinde düşüyor kombi eski
Genleşme tankına hava basılmalı
Eşanjör gözden geçirilmeli bazen eşanjörde oluşacak kılcal çatlaklardan ısındıkça sızma ve buharlaşma soğuyunca büzülme olur ki
feriştahı gelse kombinin altında bir damla suya rastlayamaz ve olay kronik bir şekilde devam eder.

3- Zaman içinde düşüyor kombi yeni
Bu kez bir başka nokta gene can alıcı
Radyatör vanalarının kafalarından çok uzun periyotlarda damlayan su
bu suyuda kolay kolay farkedemeyiz ve zamanla su basıncı düşer.

4- Zemin katta olan ve kaçak olan tesisatlar
bunlarda da su sürekli toprağa akar ve kaçağı farkedemeyiz.

forum.donanimhaber.com
  • hadii  (18.04.11 13:37:44 ~ 13:38:39) 
peteklerdeki havayı da almayı denediniz mi ?


  • freebird5406_2  (18.04.11 13:37:57) 
kapalıyken düşmesi normal, kazan soğuyor. sıcakta açıkken günde kaç birim azalıyor? kazanlar eskidikçe olur öyle. yenisini taktırınca geçiyor, tabii pahalı.

bir diğer ihtimal de petekler de kaçak olması. benim bi petek damlatıyormuş, yaptırdık, suyun azalması yavaşladı. çok hızlı düşüyorsa bu ihtimal daha yüksek. yoksa yine benimki gibi eşanjörü kireçlenmiştir, ev sahibim değştirmedi pahalı diye iki üç günde bir su basıyoruz, biraz yüksek tutuyoruz, idare ediyoruz artık.
  • no avalon  (18.04.11 13:39:26 ~ 13:43:16) 
hatta kacak var, nem yapar kuf yapar duvarlarda. su faturası kabarık gelir olur olmadık kapanır gece fln haberınız olmaz. baktırın mutlaka.


  • bryan fury  (18.04.11 13:43:05) 
ordaki 2. vanayı kısık ayarda açık bırak. sonra bütün peteklerin havasını al. ama hepsinin. basit, adam cagırma.


  • nezareten taharet  (18.04.11 14:58:07) 
emniyet vanası su kaçırıyor olabilir. başıma geldi. alarko'da 80 lira masrafı var.


  • inheritance  (18.04.11 20:04:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.