[]

adhd

bende dikkat bozukluğu hastalığının olduğunu düşünüyorum. sözlükte bununla ilgili ritalin ve concerta ilaçları tavsiye ediliyormuş. bu sınav söneminde ve gelecek sınav dönemlerinde dikkatimi 1 saat bile olsa aralıksız toplatabilecek bir olay lazım. sizce bu ilacı eczaneden alıp kullanayım mı?(düşük dozda) yoksa bi psikiyatra görüneyim mi? gerçi cevap belli ama genede bir sorayım dedim.




 
google'dan bu hastalığın semptomları arattın, kendine uydurduklarının yanına tick attın ve öyle mi vardın bu kanıya?

psikiyatre görün bence. kendine psikolojik hastalık uydurma ekolündenim ben de. o seni yönlendirir.
  • desideratum  (17.04.11 23:50:57) 
bildiğim kadarıyla onlar çok ciddi ilaçlar. Ayrıca mideyi, kasları filan değil direkt beyni etkiledikleri için ben doktor söylemeden almaktan çok korkardım.
Ayrıca (bu kısmı tahmin) bu ilaçların reçete ile bile değil yeşil reçete ile satıldığını sanıyorum.

  • michael_knight  (18.04.11 01:48:06) 
Kesinlikle psikiyatriste gitmelisin. Amphetamine, metilfenidate tarzı ilaçlar yeşil receteyle satılır. Oyle marketten alır gibi alınmaz. Uzun dönemde ciddi yan etkileri vardır ki bunların arasında psikoz atakları da mevcuttur.


  • proprioceptor  (18.04.11 01:54:21) 
dikkat dağınıklığının semtompları ottan boktan bi sürü şeyle uyuşabiliyor. en iyisi psikiyatr'a gidip test yaptırmak. kafana göre ilaç kullanmakla kendine çok zarar verirsin ki psikiyatrda 15 dk'da soracağı sorularla senin dikkatinin neden dağınık olduğunu buluyor zaten.


  • coexist  (18.04.11 02:22:28) 
panpa adhd konusunda eger cok ileri duzeyde degilse kimse sana ilac yazmaz. zaten sahsi fikrim ilac alma derim. ha nasil yenecegin konusuna gelince uzun vadede herseyi not edip o surekli yaptigin kucuk hatalari ve dikkat daginikligini ortadan kaldirmak icin, surekli pratik yapman lazim. bir sure sonra otomatige baglayip en asgariye indirebilirsin. bir de her 5 dakikada bir kendini bir yokla ne dusunuyosun diye. cunku day dream olayi adhd de hat safada olmakta. walla kiz arkadasimda var bu illet agzimiza sicti bir donem. ama ilac alma.


  • tezek  (18.04.11 03:55:41) 
zaten bu ilaçları eczaneden aspirin alır gibi alamazsın. reçete ve uzman imzasıyla alınabilir ilaçlar bunlar. ve dahası ilerleyen dönemde alkol ve uyuşturucu bağımlılığına zemin hazırladığını gösteren makaleler var.


  • triacilgliserol  (18.04.11 14:28:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.