[]

ACİL! Pasaport yenileme ve Italya vizesi

Bazi legal problemlerden dolayi son ana kalmak durumunda kaldi.

Su an 17 Nisan Pazar gecesindeyiz. Benim 26 Nisan Sali gunu Italya'ya ucmam gerekiyor. Biletim kalacak yerim hazir. Bu sure icerisinde suresi gecmis (eski tip) pasaportumu yenilemem ve Italya vizesi almam gerekiyor. Vizede sorun cikmadigi surece oluru vardir degil mi?

Bu pasaportu yenilemek istesem ne kadar suruyor? Ne yapmam gerekiyor? Eskiden sabahin korunde emniyetin kapisina dayaniyorduk, simdi randevu mu aliniyormus neymis? Bilen biri lutfen aydinlatabilir mi? Yarin sabah bos yere emniyetin kapisina gitmeyeyim.

Pasaport yenilemeye gidince ille yeni cipli pasaportlardan mi veriyorlar? Bunun icin ne kadar bekletiyorlar? Randevu ne zamana alabilirim, islemler basladiktan sonra cikmasi ne kadar surer?

Italya vizesi randevu icin ilk aramam gereken yer neresi? Vakte cok sıkısık oldugumdan cevabi arastirarak bulmasi olasi sorulari bilen birilerine sormak istedim. Afbuyrunuz, tesekkurler.

 
6 iş günü var. bana çok zor gibi geliyor. zaten şimdi randevu alıp pazartesi sabahı pasaporta başvursanız gelmesi 3 gün sürüyor, yani çarşamba perşembe ancak pasaportunuz elinize ulaşacak, italya vizesi için de idata ofisine gitmeniz gerekiyor (www.idata.com.tr), randevuya gerek yokmuş. vize başvurusu için bilgiler burada: www.idata.com.tr

uçuş tarihinden en az 15 gün önce başvurun diyorlar.

bu arada pasaport ile ilgili küçük bir tavsiye, eğer para sorun olmayacaksa almışken 10 senelik pasaport alın, artık yeni çipli pasaportlarda uzatma olmuyor, her defasında yeni defter parası vermeniz lazım.
  • very pigmented melanosome  (17.04.11 22:56:16 ~ 22:57:57) 
artık randevuyla gidebiliyorsun sadece..
vize içinde harbiyede idata var oraya direk başvuruyorsun.
sonuç olarak o iş zor yonca. bir ihtimal geçerli bir nedenin varsa emniyette işini halledebilirsin. ama bu sefer de konsolosluk engeli var.
  • alcapon  (17.04.11 22:57:07) 
o is imkansiz.


  • fundamental  (17.04.11 23:10:13) 
fundamental, tam olarak nerelerden patlayacagini da soyleyebilir misin? Pasaportun elime gectigi gun vize basvurusunu yaptim diyelim (pasaporta da yarin yani pazartesi basvurdum), Italya cok gec basvurdugum icin vize mi vermez ornegin? Bu arada ucagim Sali gunu 18:00 de.


  • kurukafa  (17.04.11 23:15:42 ~ 23:18:14) 
pasaporta başvurduktan 3veya 4 iş günü içerisinde ancak sana ulaşıyor (iyi ihtimal). vizeyi de en iyi ihtimalle 1 haftada alabilirsin. yarın sabah ilk iş gidip pasaportu yeniletsen, eline en iyi ihtimalle çarşamba veya perşembe ulaşacak. aynı gün gidip vizeye başvursan, salıya kadar çıkması imkansıza yakın. belki çok küçük bir ihtimal, o da gerçekten şanslıysan konsoloslukta aciliyetini, biletlerini vesair gösterirsen salıya onların yetiştirebilme ihtimali var ama %0,01 gibi gibi..


  • in vino veritas  (17.04.11 23:50:30) 
pasaportu kalabalık olmayan bir yerden bir-iki günde halledersen vizeyi de birkaç güne alabilme ihtimalin var. aracı kuruma ve konsolosluğa derdini anlat bence.


  • african rain  (18.04.11 00:26:03) 
italya vizesine 11'inde başvurdum. sonucu ayın 21 inde alıcam. yakın zamanlarında sistemlerinde bir sorun yaşanmış o yüzden bu ara ortalama 15 gün veriyorlar. benim daha önceden schengen vizelerim olduğu için mülakata filan çağrılmayacağım. ayrıca benim uçuşumda 26 nisanda.
randevu sistemi yok. hemen başvurabiliyorsun. pasaportu hemen almanın tek yolu ankaraya gitmek. bulunduğun ilin emniyet genel merkezine acil pasaport başvurusu yapıyorsun ve bu çipli pasaportların üretildiği ankaraya gidiyorsun. orada başvurundan 3-4 saat sonraya hazırlamış oluyorlar pasaportunu. hala başarabilir misin bilmiyorum. zira bu vize işi biraz zaman alabilir. senin en kısa sürede ankaraya gitmen lazım gibi duruyor.

  • bir kavanoz recel bunlarda gecer  (18.04.11 01:57:10) 
@kurukafa

vize basvurunun sonucu 10 gunde falan cikar. pasaport yeniletmen de 2 3 gununu alir. bu nedenle senin en az 12 gune ihtiyacin var.

avrupa birligi ulkelerinin vizesini almak biraz uzunca bir zaman istiyor.
  • fundamental  (18.04.11 11:06:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.