[]

istanbul gezisi

arkadaşımla 1 haftalığına istanbula gelicez. bu konuda şunu yapın mutlaka dediğiniz şeyleri yazarsanız sevinirim. (müzeler-saraylar-camiler hariç)

sadece istanbulda tadılabilecek özel-ünlü menüsü olan restoran,yemek vs.
(bkz: kızılkayalar hamburgeri ) gibi.


not: bu ikinci gezimiz. ilk gezide genel yerler gezilebildi sadece.

teşekkürler.

 
sakinliği seviyorsanız Çengelköy Çınaraltı Çay Bahçesi'ne(nam-ı diğer Fiko'nun Kahvesi) bir uğrayın derim.


  • enbithelosh  (17.04.11 19:12:27) 
süleymaniye'de kuru fasulye yiyebilirsiniz. köşedeki en iyisidir.


  • winstoncash  (17.04.11 20:01:15) 
fatih kadınlar pazarın'da dogu kültürüne ait büryan-perde pilavı yiyebilirsiniz. Sur pahalıdır, bahcevan candır.


  • lion de la Turquie  (17.04.11 20:03:21) 
4.leventte öğrenci arkadaşlar var (liseden) onlarda kalıcaz.


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (17.04.11 20:13:51) 
bebek'te waffle ve dondurma yiyin (bkz: gunes dondurma) (bkz: ab'bas)

yenikoy kahvesinde bi kahve icin. sabah ugrarsaniz yenikoy borekcisi var orda guzel bir kahvalti edin.

bi aksamustu vakti kadikoyden besiktasa vapurla gecin

nevizade'de takilin

maddi olarak sikinti yaratmayacaksa bogaz'daki restaurantlardan birinde yemek yenebilir (lacivert, uskumru, blue angel vs.)

simdilik bunlar geldi aklima, eklerim yenileri gelirse.
  • hololop  (17.04.11 20:27:17) 
listelerinizi güncellerseniz veya yeni mesajlar yazarsanız sevinirim. planımı buradan referans alarak oluşturucam. çok teşekkürler. (mod, bu cevabı bir süre silme yaw :)


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (17.04.11 20:29:53 ~ 20:43:18) 
Balat ve civarini gezin, halicin girisinde kurufasulye yapan yerler var guvec filan karninizi doyurun (ben denemedim henuz elciye zeval olmaz) hemen kadir has universitesine bitisik lokantalar bunlar,cok param var dersen de balık lokantalarina ugrayin aslinda halicin fatih tarafina bakan tum lokantalar bayagi bir eski enteresan bir seyler bulunabilir.

Bulgar kilisesinden kariye muzesine kadar olan cevrede enfes fotograf kareleri cikartabilirsiniz ilginiz var ise mutlaka gorduklerinizi fotograflayin, guzel bir ani olacaktir size.Bizansin en eski saraylarindan biri tekfur sarayini gecip eyup tarafina girin, hep yurumeniz gerekecek belki taksi tutabilirsiniz, eyup un icini bir elden gecirip pier loti ye cikin teleferik var asagida arzu ederseniz...

eminonunde misir carsisinin arkasindan tahtakale cikin, envayi cesit dukkan var buralarda mutlaka birseyler satin alirsiniz, daha sonra sultanhamam dan kapalicarsiya girin, beyazit kulesi restorasyonda idi yine de bir sorun belki gormenize musade ederler.

galata kulesine cikin ,camlica tepesine gidin kucuk ve buyuk camlica her ikisinden de istanbul un nefis manzarasini izleyin.

kanlicaya gidip yogurt yeyin eskisi gibi degil ama...kanlicadan beykoza gecin ordan motorla yenikoye avrupa yakasina donersiniz bu arada kanlicadan hidiv kasrina cikip bir cay icin derim.

yenikoy tarabya buyukdere ve sariyer mutlaka adimlayin bogazin bu semtlerini, sariyerden devam edip bogazin son noktasina rumeli kavagina giden dolmuslara binin burada midye tava yarim ekmek balik yeyin.

anadolu yakasinda beykozdan anadolu kavagina gecip zagnos kalesi ve yusa tepesine gidebilirsiniz nette aratin buralarin manzarasi essizdir.

aksam kadikoyde iseniz rock barlara takilin beyoglunda iseniz klasik yapip nebizadeye gidin yada asmalimescite.
  • zirvelerin ozgurlugu  (17.04.11 20:32:45) 
baharın en güzel günleri. bütün istanbul'da lalelerle kaplanmış durumda. bugün yıldız parkından geçtim çok güzel düzenlemeler yapmışlar. emirgan parkı'nda da böyle olduğunu biliyorum. yolunuz düşerse gezin oraları derim.


  • mea maxima culpa  (17.04.11 21:29:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.