[]

[ insan ] yalan içinde yalan söyleme sebebi?

merhaba ekşi duyuru sakinleri,

bir insan birisine bi yalan söylüyor diyelim (aslında ileride yalan söylemediğini uydurduğunu açıklıyor).. bu yalanı söylerken bi durumu anlatıyor ve anlattığı konu ile ilgili olarak kendisini zora sokmayacak şeyleri uydurma şansı olduğu halde kendisini zora sokacak bir yalan söylüyor. sonra da anlattığı her şeyin uydurma olduğunu söylüyor.

bi insan bi konuda bir şeyler uydururken kendisini zora sokacak bir şey uydurur mu yoksa aslında uydurduğunu söylediği her şey gerçek midir? cümle saçma oldu anlamadığınız yerleri sorabilirsiniz

 
içeriği anlamadım sadece başlığa bakarak yazıyorum. yalan içinde söylediği yalanın yalan olduğunu itiraf ederek söylediği asıl yalanın gerçekliğini kanıtlamış oluyor karşıdakine bir nevi.


  • onuruno  (17.04.11 13:31:46) 
lisede 2 ayağının üstünde akla hayale gelmez şeyler uyduran biriyle (zaten olmayan ölmüş bir kardeş, yaşanılan ev vs.) zaman geçirmiştim. bütün hayatımı etkiledi şerefsiz, insanların en doğru şeylerine bile inanmıyorum sonuç olarak. yani bu durumda yalan söylediğini varsayarak, yalan söylerken kendisini zora sokacak bir yalan söylediğinin farkında olmadığını veya kendisine aşırı güvendiği için sizin bu ayrıntıyı yakalayamayacağınızı zannediyor olabilir. hele bu yalanı söyleyen kişi erkekse, bu bahsettiğim varyasyona bire yüz bahse girerim, öyle tuhaf oluyorlar yalan söylerken.


  • cinna monster  (17.04.11 13:33:33) 
iyi yalan soyleyen biri size 'yalan soyluyorum' derken de yalan soyleyebilir. daha uzun soluklu bir yalanin parcasidir bu davranis.
bunlar cok fantastik gelmesin size, bu dediklerimi gunluk hayatinda yapan bir cok insan var.

  • jaaaccckkk  (17.04.11 21:37:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.