[]

Tansiyon Aleti vol.bilmem kaç

Piyasada birçok markanın (Braun, AEG, Sinbo, Fakir... vs.) tansiyon aleti var.

1) Bu aletlerin güvenilirliğini denetleyen uluslararası bir kuruluş var mı? (mesela şu testten güvenilirlik açısından 4 yıldız aldı gibi)
2) Rossmax medical diye bir markanın (kendisi medikal ürünler üreten bir firma) üst koldan ölçen tansiyon aleti var. Teknosa'da 59 liraya. Bu markayı tanıyan bilen var mı? Nedir güvenilirliği?

 
Üstad sorularına cevap değil ama kendi tecrübemi paylaşayım dedim. Annemin ciddi tansiyon problemi var. 4 farklı profesör kesinlikle dijital cihaz kullanmayacaksın, eski tip manuel cihazla ölçeceksin dedi. Ciddi takip gerekiyorsa kesinlikle dijital önermiyorlar bu güvenilirlik mevzusu sebebiyle.


  • silent storm  (16.04.11 11:32:14) 
4 farklı profesöre karşı boynumuz kıldan ince. ancak günde 4-5 kez tansiyon ölçmek, bunu birine görev addetmek, görevi yapanın doğru yaptığından emin olmak, tutun ki bu işi doğru yapıyor olsa bile ölçen kişinin kulağının az veya çok duyması nedeni farklı ölçümler yapması gayet normal olur. bu nedenle çok da ürkütücü olmayan elektronik cihazları kullanmak en azından takip edebilmek ve kişinin kendisinin yapabilmesi açısından bence en sağlıklısı olur. ben şunu aldım kendime 3-4 ay kadar önce:
goo.gl tavsiye edilebilir bir ürün. hem koldan ölçüyor hem de omron gibi bu konuda iyi bilinen bir firma. ürün çin malı olsa da yazdığı gibi sensorlar japonya'da omron tarafından üretilmiş. bu arada evet braun ve omron'lar dediğiniz tarzda testlerden geçirilmiş olduğuna dair sertifikaları var. ayrıntıları ürün kutularında görebilirsiniz. (hangi sertifikalar olduğuna dair)

  • ben smyrna  (16.04.11 12:01:59) 
braun tansiyon aletleri konusunda en iyilerden. braun'un üst koldan ölçen bi cihazı var 110 milyon civarındaydı sanırım. ondan alabilirsin, güvenilir.


  • durdenist  (16.04.11 13:58:59) 
elektronik aletlerin korkulan noktası pillerinin zayıfladığında sonuçların da değişeceği. pilleri taze tutun hata payınız düşecektir ki zaten klasik tansiyon aletiyle de ne kadar doğru ölçüleceği kişiye göre değiştiğinden pek fark yaratmayacaktır.


  • dr cucu  (17.04.11 01:59:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.