[]

4 bacaklı buton - Elektronik sorusu?

merhaba, araç alarmı anahtarı üzerindeki buton hakkında bir sorum var.
kilit üzerindeki butonlar resimde görüldüğü gibi 4 bacaklı, bunun ters takılma şansı varmı? farkedermi yani?
sonuçta basıldığında aradaki iki görevi birbirine bağlama işi değil mi yaptığı.


 
biraz baktım da.. bağlantıya göre farklı sonuçlar veriyor sanki. bir test etseniz avometre ile?


  • ben smyrna  (15.04.11 11:44:09) 
fark etmez, dediğin gibi sadece aradaki iletimi sağlamak görevi.

edit: yalnız resimdeki ki gibi şekli kareyse yanlış bağlayabilirsin belki, çünkü aynı yöne bakan bacaklar ortak olur, sadece ona dikkat etmen gerekir.
  • ocanal  (15.04.11 11:46:10 ~ 11:56:43) 
yalnız sanırım bu butonlar dört bacaklı ama iki bacak birbirinin aynısı, diğer iki bacak da birbirinin aynısı. iki farklı uç zannedip aynı olan iki ayağı lehimlemeyesiniz.


  • kibritsuyu  (15.04.11 11:56:12) 
basıldığı anda ayrı ayrı iki bacak kısa devre olur, tek buton ama iki ayrı yeride kontrol edebilir. butonu hazır bir devreden sökmüşseniz ters takma imkanınız çok zor, buton kare olsa da bacakları yanlarda olduğu için takılan yerdeki delikler kare değildir, araları biraz daha açıktır.


  • vincenzo  (15.04.11 12:04:56) 
elektronikciden gelsin :p

4 bacaklı ters takılma şansı nereye takıldığına göre değişir (ha çok çok özel bir buton olur bacak bağlantıları değişebilir)

avometre bulamassınız sanırım, bu butonu test etmek için bir pil, pil ile çalışan ampullerden (varsa el fenerinin içinden sökebilirsin) biraz da ince zil teli..

amatör olarak dinle uğraşıyorum nacizane senin için de bir şeyler karaladım (kötü oldu ama idare et imkansızım şu an)

i53.tinypic.com
  • Her Yer Kara  (15.04.11 12:12:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.