[]

iphone sorulari ve istekleri... kisa ve net

cok net yazicam, anlayabilecegim dilde cevaplar lutfen : )


1- son 6 ayda giris yapmis biri mi, yoksa son 1 senede giris yapmis biri mi kaydetmeli

2- kayit yaparken kayit yapacak kisinin pasaportu ile birlikte baska ne lazim, aletin faturasi.. baska? ucreti var midir?

3- ziphone en uygunu mudur bu 3 kirma islemi icin. kendi kendime yapicam bunu, "duuuur yapmaaaaa, sunu yap ki garantiye al" diyeceginiz bir sey nedir? bunun hangi surumunu kullanmam lazim? yaparken nelere dikkat etmem lazim? hangi versiyonla kirma islemini yapmam lazim? detay detay detaaay

4- su an kullandigim telefonda contactlarimin bir kismi sim kartta, bir kismi ise telefonda.. tum bunlari outlook ile falan mi aktaricam, yoksa su contactlari kopyalayan programi mi kullanayim?

5- turkiyede yasal olarak satis ve servis yok evet ama, bir terslik olmasi durumunda basvurabilecegimiz guvenilir bir yer var mi parali da olsa?

---

ve istek bolumu

6 - yakin zamanda (bu sure neyse artik) yurda giris yapmis olan ve bu telefonu kaydettirmeme yardimci olacak bir arkadasim var midir burda? (pasaportu ile yarin besiktas dolaylarinda olabilecek)

tesekkurler..

 
1- benim bildigim, suan itibariyle kayit icin gittiginiz tarihten en fazla 1 ay icinde giris yapmis biri lazim. (yamuluyor olabilirim)

2- sadece pasaport yeterli, bir de imei numarasi istenecek ki iphone'un arkasinda yaziyor.

3-telefonu eger yeni aldiysaniz icindeki sürüme bagli olarak, iPlus 2.0b tavsiye ediyorum, 1.1.4te telefona hic zarar vermeden (ZiPhone en son kalici bir hasar birakiyordu) sadece max.10-15 dakikada unlock islemini tamamliyor.

4- outlookta hepsini toplayip iphone a atmak en guzeli, sim karttan kopyalama programlari pratik degil, pratik olanlar ise freeware degil.

5- internette arama yapinca servis hizmeti veren yerlerle karsilasiyorsunuz ama ben kesinlikle güvenmiyorum. ayrica amerikada da adamlar tamirle ugrasmiyor. (arkadasim pilinin yenilenmesi icin gönderdi, onun yerine yeni telefon yolladilar.)

---
not: unlock isleminde cuma veya cumartesi günleri taksim, besiktas, kadiköy civarlarinda laptop ile gelerek yardimci olabilirim..
  • 1001gecemasallariyla1002gece  (16.03.08 21:30:29) 
pasaport olayı 1 senelik arkadaşlar. pasaport başına senede bir defa, bir cihaz kayıt edilebiliyor. şu anda cihazı kaydetmeniz için 2008 içinde y.dışına çıkıp gelmiş birini bulmanız yeterlidir. bir ay veya altı ay gibi bir sınırlama söz konusu değildi ben kayıt ettirirken.


  • exexex  (16.03.08 23:29:33) 
son bilgi 2008 mart tan sonra 2 yılda 1 telefon kaydedilebilecekmiş. ben daha yeni kaydettirdim oradan biliyorum. gerçi girişim çıkışım çoktur sorun olmadı. hatta 2007 hakkım da varmış öyle dediler.


  • ozdek  (27.03.08 11:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.