[]

kitaplarla dolu odada uyumak

bir oda düşünün, normal bir çocuk odası büyüklüğünde. içinde 3 tane kitaplık var, birinin kapağı yok. her taraf kitaplar, fotokopilerle dolu. burası benim odam. her gece kapıyı kapayıp bu odada uyuyorum. sabah uyandığımda dehşet bir koku oluyor, böyle bildiğiniz kağıt-mürekkep kokusu ama, soğuk havada bile uyanır uyanmaz ilk işim pencere açmak oluyor. hatta bu gece uykudan uyanıp açtım pencereyi. sağlığa zarar verir mi bu kokuyu solumak?




 
kitaplari at panpa

kindle var artik


21. yuzyildayiz
  • bydlo  (15.04.11 10:06:43) 
mürekkep petrol bazlı bir şey. iyi değil yani. kağıt kokusu zarar vermese de mürekkep zarar verir. özellikle kurşun içeren boyalar kullanılmışsa zararı daha fazla olur.

kitap atmak konusuna ise yorum bile yapmayacağım.
  • ben smyrna  (15.04.11 10:29:32) 
işte o benim de odam. cevapları merakınan bekliyorun.


  • yildirimba  (15.04.11 10:34:36) 
hani sağlıkçı değiliz ne ne kadar zarar verir net bir şey söyleyemem ama kitapların müthiş toz tutma potansiyelini de göz önünde bulundurun.


  • opteron  (15.04.11 10:56:26) 
1) çok kaliteli bir scanner alınır.
2) vakit buldukça tüm kitaplar özenle scanlenir, pdf'e çevrilir. ya da bulunabiliyorsa e-book versiyonları bulunabilenler bu haliyle de edinilebilir.
3) dijital ortama geçirilen kitaplar sırayla gerekli görülen kurumlara/kişilere bağışlanır.
4) sonra isterseniz bilgisayarda okumak için bir external harddiskte, isterseniz yukarıda belirtildiği gibi kindle benzeri bir e-book reader'da saklanır.

sonuçta kitapların bugünki cazipliği kağıt hissi, dokusu ve kokusu için mevcut. yoksa yazı heryerde aynı yazı. ama o koku da rahatsız ediyorsa artık, sağlığa da olumsuz etkileri ortaya çıkmadan başka bir yöntem bulunmalı.
  • loveinaflipbook  (15.04.11 11:21:10) 
3 kitaplığı tek kitaplığa düşür. diğerlerini depo gibi bir yere kaldır. olmadı çöp poşetlerine doldur. bir yerde sakla. başka da bir şey gelmedi aklıma.


  • lorenzen  (15.04.11 11:46:24) 
çok ciddi bir temizliğe girişerek bu sorunu bertaraf edebilirsiniz bence.
öncelikle kitap ayıklaması yapın, istemediğiniz kitaplar varsa bağışlayın bir yere. kitaplıkları boşaltın, ıslak bezle tozunu alın, kitapların da tozunu alın ve güzelce yerleştirin.
açıkta duran kağıtlar da zamanla baya toz biriktirir, fotokopilerinizi düzenleyip gruplara ayırın ve klasörleyin. ortalıkta kağıt kalmasın. en son olarak da elektrik süpürgesiyle odayı süpürüp havalandırın, bence tamamdır. ayrıca oda camına şu panjur gibi açılıp kapanabilen havalandırma zımbırtılarından takabilirsiniz.
  • quasiromantic  (15.04.11 13:56:46) 
benim odamda da iki büyük kitaplık var ve açıklar. bence nemden ötürü bazıları küf tutmaya başladığı için kokuyorlardır. büyük bir temizlik operasyonu yapın ve odayı güzelce temizleyin. nemli bi yer varsa silin. ilerde kullanmayacağınız şeyleri de atın gitsin, boş yere yer kaplamasınlar.


  • laluzdelavida  (15.04.11 15:09:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.