[]

metamizol sodyum VS parasetamol

İkisi de piyasa yaygın olarak kullanılan ağrı kesicilerin etken maddeleri. Hangi ağrı durumunda hangini kullanmak daha doğru olur? Yoksa fark etmez mi?




 
metamizol("novalgin" olmuş artık adı) vs parasetamol(asetaminofen)
-metamizol yan etki potansiyeli daha yüksek cox inhibitörü bir NSAID.
daha çok şiddetli ağrılarda kullanılmalı. diğer nsaid ler etkisiz olursa başvurulmalı.
en büyük avantajı sodyum tuzu halinde sudaki çözünürlüğü ve stabilitesi ki böylece parenteral kullanıma uygunluğu.
mide rahatsızlıklarında (gastrit-reflü...) fena yapar...
-parasetamol bilinen en güvenilir NSAİD. aslında ne oldugu da meçhul. keza diğer nsaid ler gibi cox&lox inhibisyonu sözkonusu değil, tam olarak da etki mekanizması belli değil. muhtemel bilinmeyen cox3 inhibitoru oldugu düşünülüyormuş.
diğer nsaid lere ki bu nsaid bile değil gibi, avantajı mide-barsak sistemine yan etkisinin diğerleri gibi olmaması hatta belkide hiç olmaması. şahane ağrı kesici işte.
çok kullanılırsa vucut tolerans geliştirebilir bide fazla dozda ya da genetik enzim eksikliğine bağlı metabolizasyonu tamamlanamazsa NAPKI bileşiğinin oluşması ve bunun toksik olması..nadir bir durum...
  • ne adrenerjik ne kolinerjik  (14.04.11 23:27:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.