[]

thy ile ucup sonrasinda valizi ya da bebek arabasi hasar gören var mi?

bundan iki ay önce istanbul-münih ucagindaydim, münihe vardigimizda hem esimin valizinin arka tarafi oldugu gibi yirtilmisti hem de kizimin bebek arabasinin mama koyulan yeri ortalikta yoktu, neyse hemen orda form doldurduk hasa tespit raporu yaptirdik.

bi iki günsonra eve baska bir firmadan yani thy degil, thy nin valizleri sigortalattigi firmadan birisi geldi, yirtik olan valizi aldi, 5 gün sonra yenisini yolladi.

ama sorun bebek arabasinda cikti, bebek arabasinin o parcasini bulamamislar ve bana parasini yollayacaklarini söylediler. ben de o firmaya banka hesap detaylarimi yolladim, aradan 2 ay gecti daha hesabima para yatirmamislar. bugün o sigorta firmasini aradim, onlar para ödemesini thy nin yapacagini söylediler, banka hesabimi thy ye bildirmisler, thy müsteri hizmetlerini aradim, telefona bakan teyzenin bu olaylardan haberi bile yok. sigorta sirketinin isi bu dedi.

tekrar sigorta sirketini aradim, onlar da dediki "eger yeni bebek arabasi isterseniz biz size yollariz ama parasini isterseniz thy den alacaksiniz"

ne yapayim ben simdi kimi aramam lazim. var mi önceden böyle bir sorunla karsilasan?

 
sorun nerede? yeni araba gönderiyoruz diyorlar. göndersinler sorun çözülsün?


  • ben smyrna  (13.04.11 12:48:55) 
@ben smyrna

bizim bebek arabasi 210 euro, sigorta firmasinin kendi stocklarinda olan ve bize vermek istedikleri araba ise 80 euro. zaten bu yüzden parasini istedik. sigorta sirketi bebek arabalarinda 80 euroya kadar olan hasarda devreye giriyormus gibi bi sey yani. sigorta sirketinin bana dedigi bu. ya onlarin bebek arabasi sacma sapan bi sey yani, sirf laf olsun torba dolsun ayagi.
  • keseci  (13.04.11 12:54:19) 
80 euroluk arabayı al, sat, senin alete lazım olan parçayı satın al.


  • roket adam  (13.04.11 13:17:02) 
thy'nin bagajlar için yaptığı sigorta belli limitler dahilinde işliyor. o sebeple sizin 210 euro'luk bebek arabasını sıfırdan yerine koymasını beklemeyin. "benimkinin tekerlekleri özel imalat" denerek 3500 euro olduğu da iddia edebilir aynı mantıkla, bu sebeple belli üst limitler tanımlanmış durumda.

bundan sonraki seyahatleriniz için kimi sigorta şirketlerinin bagaj sigortası adı altında sattıkları ürünleri inceleyin derim. bu gibi durumlarda bebek arabasının bedelini önceden belirterek olası bir hasar durumunda zararınızın tamamen tazmin edilmesini sağlayabilirsiniz.
  • cakabo  (13.04.11 13:21:24) 
@roket adam
benim arabaya lazim olan parca ayri sekilde satilmiyor.

@cakabo
tabi ki o fiyatlandirmada haklisiniz yani ben 5000 desem 5000 vermeyecekler, zaten formu doldururken nerden aldigimi kaca aldigimi sordular, ben de internetten aldigimi markasini ne zaman aldigimi söyledim, onlar zaten ben 210 euro diyince "evet bu 210 euro" demediler, önce arastirdilar, sonra bana fiyatin gecerli oldugunu söylediler.
  • keseci  (13.04.11 13:28:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.