[]

Bir çocuğa matematiği nasıl sevdirebiliriz ?

Oğlum 2001 Aralık doğumlu. İzmir'de özel bir okulun 3. sınıfına gidiyor. Matematik dedin mi soruyu daha okumadan ben yapamam diyor. Matematiği hiç sevmiyorum diyor. Diğer dersleri çok iyi ama matematik her geçen gün kötüye gidiyor. Bu matematik korkusunu nasıl geçirebiliriz ? Teşekkürler.




 
bence para hesabı yapmakla başlasın yavaştan. günlük para vermeyin, haftalık verin, ekstra da para vermeyin, makul olun. haftasonunu tutturabilmek için mecbur hesap yapacak, belki tutumlu ise biriktirecek, almak istediği şeyler olacaktır vs. bunların hepsi hesapla. sonra kafası pratiklik kazanınca matematiği de benimseyecektir.

aynı zamanda ödül gibi bir şey de olur hem çocuğunuza. kendi parasını yönetir, kendi kendine bişeyler yapar, mutlu olur.
  • loveinaflipbook  (13.04.11 10:54:34) 
Uğraşma bence. Herkes matematik sevecek diye bişi yok. Çocuğun sözeli kuvvetlidir ona yönelik bişiler yapar. Hayatı zindan etme çocuğa matematik sevsin diye. Sevmiyorsa sevmesin ama derslerini geçecek kadar bilsin bari.

Bende sevmiyordum (hala çok sevmiyorum aslında) üni. sınavlarında baktım oluru yok it gibi çalışmıştım olmuştu. Tak edene kadar senin yapacağın bişi yok yani.
  • pposeidon_1  (13.04.11 11:03:32 ~ 11:03:52) 
Şu kitabı okusun birde güzel hikayeler var ben sevmiştim.

www.tubitak.gov.tr
  • pposeidon_1  (13.04.11 11:31:37) 
herkesin sevdiği ders vardır ama insan en çok yapamadığı şeyi sevmez. yıllarca matematikten nefret ettim ve yapamadıkça daha da kabusum haline gelmişti. üniversiteden mezun olabilmek için sıkı bir çalışma dönemine girmiştim. bir tek matematik dersini veremiyordum. neyse bir arkadaşım sürekli özel ders verdi bana. yapabildikçe zevk almaya başladım, kaç yaşında düşünün yani. yapabildiğini görürse heveslenmeye başlar bence.


  • girl in a coma  (13.04.11 11:37:42) 
mufredattan cok da haberdar degilim ama, ilkokul matematigi, daha cok carpma/bolme, kesirlerle alakali falan saniyorum. sayilarla, matematigi kagit uzerinde ogrenmekle alakali sanirim sorun, eger ona gunluk hayatta aslinda ogrendigi seyleri ne kadar cok kullanildigini/kullanabilecegini mumkun oldugunca basit ve eglenceli bir yolla anlatin. anladikca sevmeye baslayacaktir.


  • Labyrinthe  (13.04.11 12:29:54) 
ayni soruyu abim bana 9 yasindaki yegenim icin sormustu, cocuga bi türlü matematigi sevdiremiyordu o da.

kendimi hatirlattim ona, lise 2 ye kadar matematikten sadece dersi gececek kadar not almistim, hep nefret etmistim, üniversite sinavinda bana gerekli oldugunu anladim lise sonda ciddi sekilde calismistim ve öss tek sinavdi o zaman 44 soruda 43 net yapmistim.

yani su an sevmiyor diye karamsar olmayin, isine yarayacagini anladigi an zevk almaya basliyacak, sonrasi kendiliginden geliyor.
  • keseci  (13.04.11 12:40:34) 
(bkz: sudoku) (ben demiyorum uzmanlar diyor)


  • blackdog  (13.04.11 12:46:40) 
yay burcu o. sevmez. muhtemelen de aralığın ilk haftasıdır :) benim 1 aralık mesela.


  • yildirimba  (13.04.11 14:12:41) 
çocuğun sevmeme nedeni türk eğitim sistemi bence."Matematik çocuklarımızı mutlu etmek yerine mutsuz ediyorsa, düşünmeyi öğretmeyi değil de düşünmeden kaçışı körüklüyorsa, matematik korkusu toplumlarda bir hastalık konumuna gelmişse, bir yerlerde yanlış yapıldığı anlaşılmaktadır."
www.annebabaokulu.net
buraya bi göz atın bence
  • hadii  (13.04.11 14:43:00) 
1. Kullanırsa anlar, anlarsa sever. Adını matematik koymadan işlemler yaptırın. Mesela yoldan beş dakikada geçen arabaları sayın, buna göre bir saatte kaç araba geçer diye sorun. Yolda bir şeyler taşıyan birilerini görürseniz bir adamın bir koliyi ne kadar zamanda taşıdığına bakın, adam sayısına bakın, koli sayısına bakın, ne kadar zamanda işi bitireceklerini hesap edin, sonra, bunlara biri daha katılsa zaman ne kadar azalır, onu hesap edin. Örnekler çoğaltılır. Matematik bir düşünce şeklidir, akıl yürütme şeklidir. Eksikliğinin nelere sebep olduğunun örneği içinde yaşadığımız dünyadır. Herkes matematiği anlayıp sevebilir, sözel kafalı diye kestirip atmayın

2. pposeidon_1'in önerdiği kitap ona ağır gelebilir şimdi ama siz okuyun, ona anlatın. Tübitak'ın ona göre de bir kitabı mutlaka vardır.
  • sourlemonade  (13.04.11 15:19:59) 
allah allah benim de burcum yay ve ömrüm boyunca matematiği hiç sevmedim.


  • overdose  (13.04.11 17:16:10) 
(bkz: #22570116)
++
(bkz: sudoku)
  • yurdum insanı  (13.04.11 19:23:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.