[]

Server'da çalışmayan html dosyaları (karakter problemleri)

İyi çalışmalar arkadaşlar, uzun uzun yazacağım müsadenizle.

Elimizde cd içinden çalışan html dosyaları var. Bir freenas server kurduk. Html dosyalarını freenas'ın webserver özelliğini kullanarak server'a atıp server üzerinden çalıştırmak istedik. Lakin şöyle bir sorun çıktı;

Html'yi yazan dangalaklar href matrix.htm yazıp hedef dosyanın ismini MATRIX.HTM yapmışlar. Cd içerisinde çalışırken problem yok, lakin dosyaları server'a gönderince doğal olarak sapıtıyorlar. kod matrix.htm'yi arıyor ve bulamıyor.

Dosyaların isimlerini teker teker değiştirme seçeneği elimizde yok; çünkü tek cd'de yaklaşık 30 bin dosya var. Hadi 30 bin dosyanın ismini değiştirdik; 10 bin tane html'i nasıl teker teker editleyeceğiz?

Bunun yerine server içerisinden ayar yapmayı deneyeyim diyorum. Lakin freenas hazır bir program olduğu için webserver ile ilgili üzerinde hiçbir ayar yok! Yani dosyaları çalıştıran server hakkında bile bir bilgim yok diyebiliriz.

Ne yapsak da bu dosyaları server üzerinden sorunsuz çalıştırsak?

 
bildiğim kadarıyla FreeNAS lighttpd kullanıyor.

lighttpd.conf dosyasında aşağıdaki satırda disable yazması gerekiyor:
server.force-lowercase-filenames : disabled

(böyle bir satır yoksa da ekleyin bir yere)

"This directive will force lighttpd to _ONLY_ serve files with lower case file names. Be careful if you enable this one. A file with mixed case, like "TeSt.html" will not be served due to upper case letters if this directive is enabled. (Default: disabled)"

gerçi default olarak zaten disabled geliyormuş ama, bir bakın bakalım, belki sonradan başka ayar çekilmiştir bir şekilde.
  • loveinaflipbook  (13.04.11 10:09:16) 
Hocam o conf dosyasını bulamıyorum. Bütün klasörlere baktım ama yok. Tahminen nerede olabilir?


  • ataturkiye  (13.04.11 10:26:35) 
googlelayınca şöyle bir yapıda olduğu çıktı ama ben şahsen bilmiyorum malesef:
/usr/local/etc/lighttpd/lighttpd.conf

  • loveinaflipbook  (13.04.11 10:31:14) 
Aynı google'ı ben de kullandım sormadan önce de böyle bir klasör ya da dosya yok maalesef.

Teşekkür ederim yine de yardımın için.
  • ataturkiye  (13.04.11 10:38:22) 
/var/etc/lighttpd.conf var mı?


  • wingless  (13.04.11 11:59:26) 
apache'nin mod_speling diye bir spelling modulu var. tam da bu isi yapar ama lighttpd icin var midir yok mudur bilemedim.

httpd.apache.org
  • dahicocuk  (13.04.11 13:26:34) 
Şimdi laboratuara girebildim arkadaşlar, hepinizden özür dilerim.

@wingless var hocam, buldum oradan. Lakin yemedi bizim kodu.

@dahicocuk hocam lighttpd'de yok o özellik.
  • ataturkiye  (14.04.11 11:33:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.