[]

üniversite filan

şimdi senelerdir zerre çalışmayıp 7/24 yatarak her sene sınıfı zorla geçen bir insan olarak üniversiteden pek bişey beklemiyordum. liseli ergenim sayısalcıyım. kağıt üzrinde tabi. neyse işte geleceğe dair hiç bir planım yokken tesadüfen bi aile arkadaşımın öğretmen olduğu dersanede geçen senenin dil sınavına girdim. lys. iyi de yaptım. seksen sorudan yetmişi doğruydu. ayrıca 40dk erken bitirmiştim sınavı sıkıldığım için kontrol bile etmemiştim. şaşırdım tabi meğer bu kadar sene yattım zannederken oyun film bilmemne diye diye ingilizcemi geliştirmişim. ne yapsam şimdi? bi dersaneye yazılsammı sınava kadar? yoksa bu durgunluğun üzerine çok ağır gelir de soğurmuyum? bu iki ay nasıl çalışmalıyım?

ayrıca neci olunur ki dilden girince? italyan dili ve edebiyatı istiyorum aslında ama sırf keyiften, ilgi duyduğum için. hatta ufaktan başlamıştım italyanca öğrenmeye bi süre önce. kafamda bi meslek yok yani.

bi elimden tutun be abiler.

 
ben şimdi üniversite istediği bölüme girmesine rağmen zar zor mezun olan biri olarak diyorum ki, zamanı şöyle bir 6 yıl geri alsam da, dil sınavına malaklık edip girmemezlik etmesem. dile karşı bir ilgin ve de yeteneğin varsa üstüne üstlük, ister öğretmen olursun, ister çevirmen olursun, istersen de turistik rehber olursun.


  • vercingetorix  (12.04.11 22:22:06 ~ 22:22:12) 
ayni anda bi de acikogretimde isletme filan okursun.


  • muk  (13.04.11 00:22:52) 
zaten acik soyleyim, gidip mühendislik falan secersen yatarak gecemessin, hayatın zehir olur. projeler odevler vb, küfür etmekten de agzın yamulur. eger dile dogal bi yetenegin varsa, ki kasmadım hic gelismis kendi diyosun, o zamna tavsiye ederim.

ingilizcen varmıs zaten, baska bi dile gir, hazirlik okuturlar zaten, babalar gibi 2 tane kapi gib idilin olur, çift çeviri de yaparsın mütercim tercümanlıkta yaparsın vb vb.

iyi de para kazanırsın "belki" , tam bilemioyrum. ama ac kalacagini da sanmiyorum acikcasi
  • sage  (13.04.11 11:45:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.