[]

Windows explorer'ırım göçüyor

Kullanım esnasında bir dosyayı açmakta zorlandığında uzun süre kasılıp sonra cevap vermiyor diyor ve sonrasında da tüm windows explorer göçüyor, bir iki dakika içinde de yeniden her şey eski yerinde beliriyor.

Sorun tam nereden kaynaklanıyor bilemiyorum ama hard diskler epey dolu, d'yi boşaltıyorum, sonra gerekli olanları tutacağım, bu işe ne kadar yarar, yaramazsa ne yapayım? İki dosya düzenleyemez oldum, azıcık yüklü olsun klasörü açana kadar eşek sudan geliyor.


 
hard disk'den oluyordur. azıcık boşalt kendisine gelir.


  • mayeskuel  (12.04.11 14:23:54) 
videolarda thumbnail seçeneğini kapatın. genelde bu neden olur. ayrıca çok dosya olması çoğu zaman sıkıntı yaratmaz. sadece thumbnail gerektiren (foto video) dosyalar tn yapılırken sıkıntı yaratır. yoksa benim içinde 13675 dosya olan klasörüm var (şimdi baktım) açılması sadece 6 saniye sürdü (saydım) ama thumbnail değil tabi. makine e6300 2 gb ram xp pro sp3 yani çok özel bir makine değil diski silmeniz anlamsız. öyle olsa adamlar disk satarken %80'den fazla doldurmayın derlerdi. ha şu bahsettiğim klasör 1 tblık bir wd. içinde boş yer 9,58 gb (yine şimdi baktım) yani sadece %1 kadarı boş. oraya da şimdi bir video render oluyor. yani.. durum doluluktan değil.


  • ben smyrna  (12.04.11 14:25:34) 
muhtemelen o klasörün içerisindeki bir dosyadan ya da dosya sayısının fazlalığından kaynaklı bi sorunun var. başlat -> cmd 'den konsolu açıp onunla bir dene. olmadı live bir linux dağıtımıyla sistemi açıp o klasörü kurcalayabilirsin. yine de olmazsa diskinde fiziksel bir problem olabilir.


  • carliston  (12.04.11 14:28:30) 
hard diski zaten düzenleyecektim, bilgisayarın kendisinde açıp düzenleyemediğim için external'a atıp laptop'ta düzenleyeceğim.açamadıklarım video değil de mesela kurulum dosyaları, müzik albümlerinin olduğu dosya vs. external'ı bile on saatte açıyor, 2 gb ram var, ekran kartı da iyi ama işlemci amd athlon dual core 4200+ ve son zamanlarda fotoşop'u bile kastıra kastıra açıyor, iki işlem yapamıyorum üzerinde :/

bir de dosyalar default olarak tumbnail seçeneğinde göster'e bağlı, nasıl değiştiririm dosyayı açmadan önce genel için?

d diski çok dolu da mesela c'de 48 gb yer var, hala daha my documents benim için kabus,klasörün içindeki klasör veya dosya sayısı ile ilgili bir kısıtlama mı var?
  • deliberte  (12.04.11 14:34:45 ~ 14:37:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.