[]

Windows xp key-anahtar sorunu\Terkar çıkartmak

Mrb.
Kardeşim bilgisayarın anakartını değiştirdi, o ara orijinal windows anahtarının bulunduğu yapışık kağıdı yırtmış, şimdi etkinleştirme istiyor, ancak kodun yarısı var! Ne yapmalı winxp orijinal ve hiçbir yasal olmayan durum yok-başka bilgisayara da kurulma gibi- Ne yapmalı?
Yardımlar için tşkler...
DEĞİŞTİRME: CD nin üzerinde kod var, girdik AMA bu sefer de kopya sayısını geçtiniz diyor! Anakartı değiştirdiğimiz için sanırım, peki şimdi ne yapacağız?
*Microsoft tr yi aradık, "anakart değiştirdik, aktivasyon kodunu girdik kabul etmedi" dedik; adamalar anakartı değiştirdiyseniz tekrar yasal yükleme yapamassınız dedi, eski anakartı tak dediler:)
ne olacak şimdi halimiz?

 
eğer anakartın msi ise anakartın monitor programında gösteriyodu. o program diğer kartlarda calisir mi bakayim bi.


  • schimsonique chaiselongue  (15.03.08 14:00:20) 
yok şuan bilgisayarı üzerindeki kart gigabayt! Ancak nasıl anakartta gösteriyor onu anlamadı?


  • allop  (15.03.08 14:34:40) 
anakartın yardımcı bi programı vardı. pc nin, işletim sisteminden, donanımların özelliklerine kadar gayet detaylı göstermekteydi.

programın adını hatırlamamakla beraber, anakartla bağlantısı var mıdır(sadece bu anakartta calisir gibi) bilemiyorum. arkadasi bekliyorum, ona sorucam
  • schimsonique chaiselongue  (15.03.08 14:44:22) 
buldum sanırım:

drivers.softpedia.com
  • schimsonique chaiselongue  (15.03.08 18:55:31) 
Microsoft taki adamlar direk saçmalamış. XP de hardware değişiklikleri lisansı bozmaz, arayın bir daha microsoftu bir daha konuşun hatta tüketici mahkemesine gitmekle tehdit edin. Vista da böyle bir saçmalık var harbiden, ekran kartını değiştirdiğinde bile lisansın geçersiz oluyor fakat XP nin lisans sözleşmesinde böyle bir şey yok dava açsanız XP için kessin, vista için büyük ihtimalle kazanırsınız...


  • selimse  (15.03.08 19:00:28) 
Teşekkürler... Hallettik! Bayağı bir uğraşsak damicrosoft tr den en sonunda aldık, ceevaplar için tşkler...


  • allop  (15.03.08 21:28:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.