[]

dünyanin en yeni ve en yavas bilgisayari nasil hizlandirilir

bu bilgisayari yaklasik 8 ay önce aldim, hemen size özelliklerini yazayim.

win7 64 bit
intel pentium e5400
1 tb hdd
3 gb ddr2 memory

simdi ben internetten baska hic bi sekilde bu pc yi kullanmiyorum, film izlemem oyun oynamam müzik dinlemem, eksiduyuru, eksi sözlük, sabah hürriyet falan su bu takilirim.

düzenli sekilde windows security essential mi ne onla virüs taramasi yaparim. defragmant su bu falan hepsini düzenli yaparim. ama bu pc hayvani yavaslamaya basladi, yani artik mouse u bile saniyenin 5 de biri gecikmeyle hareket eder hale geldi.

baslngicta calisan programlara baktim öyle sistemi kasan hic bi sey yok sadece 3-4 program var zaten baslangicta calisan.

ama sorunum su ki sistem hizmetleri mi ne o zikkimda dünya kadar program calisiyor, hangisi nedir ne ise yarar bilemiyorum. böyle format atmadan bu pc yi nasil hizlandiririm. bi yardim edin gencler.

 
bence tek suçlu sizsinzi :) yani sitem hizmetlerini karıştırmayın. hiç bir şey yapmıyorsanız bile bence spy falan girmiş olmalı. yoksa bu derece yavaşlama normal değil.


  • ben smyrna  (12.04.11 12:31:46) 
işe dizin oluşturma hizmetini kapatarak başlayabilirsin. (bkz: indexing service)
Olmadı glary utilities ile temizlik/düzeltme yaparsın. www.glaryutilities.com
Olmadı servislerden varsayılan harici olup olmadığına bakarsın. Gereksizleri de kapatırsın. forum.donanimhaber.com
Son seçenek tabi ki format.
  • oziloz  (12.04.11 12:42:51) 
birkac ekran goruntusu koyun. task managerda neler var gorelim.
ayrica antivirus programi olarak herhangi bir sey indirip (avira, avg) bir de guvenli modda bunlarla taratin sisteminizi. sayet duzelme olmazsa vurun gitsin combofix'i. bir yerlerde kesin bir sey vardir.

  • entrapmen  (12.04.11 13:29:01) 
@entrapmen

iki tane caps ekledim ama assagidaki duyuruda ayrintili listeyi vermistim önceden.



(git: 221960)
  • keseci  (12.04.11 15:15:03 ~ 15:19:29) 
iki yerde de bahsettiginiz seyler bu turden bir soruna yol acmaz. yanlis yere odaklaniyorsunuz.

siz dedigim gibi en azindan sistemi taratmayi deneyin bi. bakalim bir sey cikacak mi?
  • entrapmen  (12.04.11 15:41:21) 
@tamamtamambuldum buydu sanirim istedigin

tinypic.com
tinypic.com
  • keseci  (12.04.11 17:35:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.