[]

scooter ne gibi bir masraf çıkarabilir?

arkadaşlar çok ucuza scooter almak istiyorum.

biri mondial 125 zn, 500 tl.
diğeri de, mondial 125 mt, 250 tl.

500 olan temiz gibi duruyor, 250 olanın kaporta plastiği kırık hep.

ama sonuçta 500 olanda neden 500 diye soruyor insan, piyasa hep 1000 civarı zira.
ben alırken tabii ki bir ustaya götüreceğim ama, komple motor yaptırsan 200 tl falan diyorlar olası arızalarda. size soruyorum, bu tip çin scootlerlar, nasıl bir masraf açabilir ki bana kötü bir ihtimalde?

 
o fiyata sağlam bi alet olduklarını sanmıyorum, bu kadar ucuz olduklarına çoktan sorun çıkartmışlardır ve satılmayı bekliyolardır, bence bi ustaya götürmeden satın alma. geçen bi bisiklet aldım bu ikisinin toplamının iki katı para ödedim, bunların motoru bile olmayabilir :)


  • karlmarx  (12.04.11 03:48:32) 
canlar benim merak ettiğim, olası arızaların ne gibi fiyatlara yaptırıldığı? misal veriyorum, motor yaktı; piston kırdı, şu oldu bu oldu. otomobil mevzuu gibi milyarlık masraflar çıkabiliyor mu bu sektörde de?


  • dergus  (12.04.11 04:24:25) 
ya da paraya kıyıp, tekirdağ'da 1000 tl'ye honda beat var, onu mu alsam?


  • dergus  (12.04.11 05:03:03) 
çin malı motor alırsan sıkıntın asla bitmeyecek. şöyle düşün bundan 2-3 sene önce ucuz scooter furyası başladığında yollar çin malı motor kaynuyordu. şimdi neredeler hiçbiri yok. hepsi hurdaya çıkmış durumda.

şöyle düşün mc donalds, burger king gibi paket dağıtımcıların tek seçimi honda activadır mesela. o activaların neler çektiğin her gün aralıksız kaç km yol yaptığını bir bilsen ve nasıl kullanıldıklarını görsen. çin malı bir motor en fazla o tempoya 15 gün dayanabilir abartmıyorum. hondalar senelerce dayanıyor. aradaki farkı sen gör artık.
  • orpheus  (12.04.11 05:26:49) 
Komple motor 200 diyenin azına bir tokat at ki biaha konuşmasın. En boktan çin motorunun bile komple motoru 400 TL'den fazla. Ama aldığın motorun KM'si 20.000'den fazlaysa sorun çıkarmaya balar


  • korg  (12.04.11 11:45:20) 
hiç bi motorun çin malı olanını almamalısın. birazcık kıy paraya git honda activia al. mesela dikkat et çoğu paketçi motorları activia'dır. neden sence ?


  • antihero  (12.04.11 12:51:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.