[]

bir domain sorusu

saka lan saka. bi sorum var. simdi elimde 2 domain var. aaa.com ve bbb.com diye. bunlarin 2sinin de ayni siteyi acmasin istiyorum. ama bbb.com u direk aaa.com a yonlendirme teknigiyle degil. misal soyle olsun. aaa.com/icerik.html ve bbb.com/icerik.html ayni yeri acsin. domainler aslinda ayni yere hostinge yonlensin. ozetle. cpanelli reseller var bende(whm kontrol paneli). bunun uzerinden yapabilir miyim.




 
aaa.com'a alias domain olarak bbb.com'u ekle ve hosting root'ta "aaa" dizinini kullan. illa root'taki statik bi dosyaya gidecekse de oradan .htaccess ile yada html ile yönlendirirsin.

not: duyuru silinir.
  • blackdog  (12.04.11 03:38:36) 
degistirdim kardesler.

@blackdog dedigini tam olarak anlamasamda arastirmaya basladim. rootta statik bi dosyaya degil de aaa.com daki sitenin aynisini acicak. ama asil istedigim su. iki domain de ayni hostingi calistirsin. ama bbb.com u aaa.com a yonlendirmis olmayayim. soyle ki; adam bbb.com a girdiginde aaa.com a yonlenmesin de bbb.com a girsin yine ayni siteyi gezsin bbb.com alan adi altinda.

teknik olarak tam anlatamadigimdan uzun anlatabiliyorum idare edin iste.
  • insect  (12.04.11 04:10:38 ~ 04:11:26) 
şimdi anladım ne yapmak istediğini. "bunlarin 2sinin de ayni siteyi acmasin istiyorum" demişsin o karıştırdı.

kullandığın hosting cpanel'li ise "add-on domain" seçeneğinden yapabilirsin. farklı panellerde farklı isimlerde olabiliyor. domain alias vb. gibi.
  • blackdog  (12.04.11 06:03:55 ~ 06:04:54) 
bence google yönlendirilmiş siteleri pek üst sıralara çıkarmıyor.senin yerinde olsam iki siteye aynı scripti kurar ve aynı db bağlarım böylece iki sitede aynı içerikle yayında olacaktır.saygılar


  • hizari  (12.04.11 10:18:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.