[]

kedi ve su

bir kedi her daim kabında taze içme suyu oldugu halde niçin ama niçin gidip banyo musluğunu yalayarak susuzlugunu giderir? gıcık mıdır bu kedi? yoksa baska bir derdi mi vardır?




 
Bazılarında arıza oluyor bu hayvanların. 2 kedimden birisi gidip paşa paşa kaptaki suyu içiyor (günde 500 kere değişir) diğeri ise susadığında ciyak ciyak bağırıyor, gidip musluğu açıyoruz "bırrr" diye diye içiyor :)


  • kimlanbu  (15.03.08 00:15:06) 
evet bazısı akan suyu tercih ediyor bazısı aldımıyor o kadar. yaradılış meselesi.


  • chavezding  (15.03.08 00:29:36) 
eöö benim kedim de banyoya dadanmıştı, beklemiş suyu sevmediğini farkettim. suyunu beğenmeyip banyoya sulandığında hemen kendisini su kabının başına götürüyorum, oracıkta suyunu tazeliyorum, krizi geçici olarak bertaraf ediyoruz. olabildiğince de sık değiştirmeye çalışıyorum suyunu ama arada bir dediğim gibi olabiliyor yine de.


  • ref  (15.03.08 01:17:03) 
kedilerin akan suları tercih etmesi evrimsel olarak da son derece anlaşılır bir şey aslında. sonuçta tahmin edebileceğimiz üzere doğada akan sudan hastalık, mikrop veya parazit kapma olasılığı birikinti sulara kıyasla çok çok daha azdır.

bu alışkanlığın kimi kedilerde olup kimisinde olmamasını neye bağlayabiliriz bilmiyorum fakat evde doğup büyütülmüş bir kedinin bunu herhangi bir şekilde öğrenebilmiş olması mümkün değildir gibi geliyor bana. bu nedenle heralde kedilerin doğuştan sahip oldukları genetik mirasın davranışsal bir yansıması olarak görebiliriz bunu. benzer şekilde "neden sağır edilmiş dişi hindiler yeni doğan yavrularını öldürür" gibi sorular sorarsak heralde bu önceki sorumuzla aynı yerde aramamız gerekir cevabı. yani muhtemelen türe özgü bir "içgüdü", evrimin bir getirisi.

sonuç olarak, kedim olmadı hiç, bilmiyorum pek bu işleri.
  • gimbal  (15.03.08 02:29:24) 
akan su her sudan daha taze. güdü sanırım, yaparlar.


  • betty puf puf  (15.03.08 03:20:11) 
genel olarak kedilerin zeka seviyesini de gosterir bir harekettir bu, genel olarak kafasi basan kedilerin akan su pesinde kostugu belirtilir.


  • jupiterianvibe  (15.03.08 07:13:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.