[]

alttaki maille ilgili tavsiye - fikir ihtiyacııııı.

önce özetle durumu anlatayım, sahibinden.com da bir araba var ve piyasa fiyatından gayet uygun bir fiyata satılık. adam ingilizmiş, memleketine dönmüş, araç türkiye de kayıtlı olduğundan ve sol direksiyonlu olduğundan kelepir satıyomuşmuş. bu adam dolandırıcı falan olabilir mi ki?
çünkü ikinci maili şöyle;

Hello,
Look how we can make this deal , because I have tried to find the best solution for the both of us. It's very hard for me to take a break from my work, but look how we can make this deal: I think that the best solution is that i will come in Turkey and we can make the deal face
to face, in person.
-You will make a transfer at 3000E-3500E to my location(London, United Kingdom),but not to my name (you will use your best friends name,wife name for example George Bush as receiver's name) so you can be sure that I will not pick up the money until you get the car; so you make a deposit at Western Union and you will give me the transfer's details (scann the paper or take a pictures at the western union receipt) so I can check that the deposit was made.
The transfer must to
be like this:
sender name : your name
sender address : your address
receiver name : friend,wife name,etc..
receiver address : London , United Kingdom
After I verify it I will book a flight and meet you in maxim 2 days. Only after you will receive the car and check it if it OK, you will have to change the receiver's name of the transfer to my name so I can collect my money. So until you will have the car in your hands the money will be deposited on your best friend's name at Western Union Agency. I think it is better to not inform Western Union that you will change the receivers name in a few days because it is possible they ask you to pay the fees twice (fees that are quite big for such an amount),also when you go to a Western Union office to make the transfer,please don't tell there the reason you send the money because here in this country I must pay some additional taxes when I receive the funds. Please say you send the money to your friends or to your partner.
If you agree with these terms, let me know and I will be more than glad to start and complete the transaction with you. Thank you and I hope that you will have the pleasure to drive this car.
I am waiting your answer ASAP.
Thank you and kindly regards!
p.s: If you want to convince me to meet without sending the paper as i told you, please don't lose your time and mine, because i am not going to accept any other transaction.

 
adam kapora istiyor. ben olsam vermezdim. yüzyüze görüşmek en iyisi.


  • ronaldo17  (11.04.11 18:50:14) 
bu yeni tip dolandırıcılık olayı. western unionun makbuzunu scan edip yollayınca ordaki transfer şifresi mi neyse onunla hop diye çekiyor parayı amca. baya kişinin başına gelmiş. aratırsanız forum sitelerinde var baya mağdur.

sakın ha yatırmayın. üzerine basa basa kağıdı görmek istiyor adam.
  • dorian greyfurt  (11.04.11 18:58:36 ~ 18:59:02) 
  • infamis  (11.04.11 19:29:37) 
yalnız iyi numaraymış ha. çok kişi atlar buna.

bence kesinlikle girmeyin böyle bir işe. her türlü dolap çevirme olasılığı mevcut.

ayrıca arkadaşın ingilizcesinde ana dili ingilizce olanların yapmayacağı birtakım hatalar var. ben ingiliz olduğuna inanmadım arkadaşın. sakın para mara yollamayın.
  • resistance is futile  (11.04.11 19:47:43) 
çok atlayan var buna.
aslında baya eski bir numara.

  • badfan  (11.04.11 19:52:57) 
bunla ilgili bi entry olacakti ama bulamadim


  • tasa oturma soguk ceker  (11.04.11 21:07:07) 
look diye cumleye baslayan bi ingiliz ilk defa goruyorum bu arada. (:


  • emfuzi  (13.04.11 02:09:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.