[]

DTS destekli ses sistemi tavsiyesi

Fiyatı uçuk olmayan DTS destekli bir ses sistemi arıyorum. Sadece DTS çözüp kanalları ayırabilen bir cihaz varsa o da olur sanırım. Ben de bir yandan bakıyorum.

i56.tinypic.com

Fotoğraftaki amfinin sol alt köşesindeki girişlere DTS çözücüden çıkan ayrılmış kanalları girsem olur herhalde ?

 
bakirkoy electroworld`de hi fi odasinda teshirleri baya ucuza satiyolardi. cogu da temizdi. hi fi odasina giren cikan anlayan yok zaten. bi bak yolun duserse.


  • insect  (11.04.11 06:07:14) 
şehir izmir olduğu için nokta atışı marka/model önerisi daha çok işime gelir :)


  • kimlanbu  (11.04.11 07:43:45) 
DTS'ten çıkan kanalları yine toslink ile line in yapmanız çok anlamsız olur. çünkü dts'in dolby'den kulağın ayırt etmesi zor olsa da farkı daha yüksek bitrate vs ile kayıtlı olması. (flac ve yüksek bitrateli mp3 gibi yani)
bu durumda dts'i analoga çevireceksiniz, sonra cihazınız resample yapıp tekrar dijital yapıp sesi vermek için yine analog yapacak. çok kaybı olacak, saçma olacak. ha amacım dts dinlemek değil, dts sesi sadece duymak diyorsanız (dts decoder olmadığı için) o başka tabi. cihazınızın kullanma kılavuzuna baktım. sizin söylediğiniz yer şimdilerde pc hoparlörü olarak satılan hoparlörlerde de olan dediğiniz gibi her kanal için ayrı kablo (dvd ve laserdisc diyor :) olan türde. laserdisc vs önerildiğine göre oldukça eski bir cihaz (ama güzel o başka) amacınız dts'i dts gibi dinlemek değil de dts'i duymak ise bunun için dts decoder'ı olan bir dvd player bile işinizi görür. benim 6-7 yıl önce yurtdışından aldığım bir dvd player bile bunu (dts decoder var) destekliyor mesela. ama arkasında sizin cihaza göre 5+1 kanal toslink yok. size dts decoder + 5+1 kanal için ayrı toslink bulunan bir dvd player daha iyi olur ve daha ucuza gelir (ucuz markalarda 5+1 için ayrı ayrı toslink oluyor. onlara bi bakın)
ayrıca sadece bilgi olsun diye..
www.practical-home-theater-guide.com
  • ben smyrna  (11.04.11 08:16:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.