[]

doğuda kadına şiddeti önlemek

merhabalar. bi ödev için yazmam gereken bi teklif var, konu olarak da doğuda kadına şiddeti önlemek denk geldi. yazmam gereken teklifte yapacaklarımdan sonuç alıp alamamam önemli değil, sadece fikir sunmam gerekiyor yani şunlar şunlar yapılabilir gibisinden. sizin de fikirlerinizi alabilirsem çok güzel olur.

bunu biraz da sosyal sorumluluk çerçevesinde yapabilirsem daha iyi olabilir tabi, mesela "bir arazi satın alıp, içine okul ve tarım alanları kurup, burada çocuklara günün yarısında eğitim verip, geri kalan yarısında hafif işler yaptırıp, hem okul eğitimi verme, hem bilinçlendirme hem de çalışarak ailesine ek gelir sağlamasına yardımcı olma" gibisinden. ama çok da önemli değil bu şekilde olması. fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. teşekkürler.


 
kütüphane açıp içine dikiş nakış makineleri koyma. kadınların hem üretip hem de kitap okumalarının yolunu açmak. kürt vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde kürtçe kitaplar koymak. böylece kadının hem üretim yapıp aile ekonomisine katkı yapması hem bilgilenmesi hem de örgütlenmesinin sağlanması. böylece erkek şiddetine karşı koyacak cesareti kazanması.

not=kadınların okuma yazma bildiklerini kabul ederek yazdım bu fikri.
  • onuruno  (10.04.11 13:17:50) 
geleneksel japon kültüründe kadının eğitimine ayrı bir önem verilir. çalışsın para kazansın diye değil, çocukları eğitecek olan o olduğu için. kadın el üstünde tutulur ki, çocukları ahlaklı, görgülü, kültürlü vs yetiştirebilsin.

bizde ise sadece ev işi yapsın, yemek pişirsin, temizlik yapsın. arada kum torbası olsun erkeğinin sinirini boşaltsın, çocuk doğursun, hatta mümkünse erkek çocuk doğursun.

sonuç: kadının toplumdaki yeri anlaşılmalı, anlatılmalı.
  • halanne  (10.04.11 13:24:03) 
Halicte bulgar kilisesinin onune dusen bir mevkide kadin eserleri kutuphanesi var orayi arayip bu konu ile ilgili bilgi belge sorarsaniz belki oldukca onemli rapor arastirma vs ye ulasabilme imkaniniz olur.

daha evvel bu konu bilhassa sosyoloji bolumlerindeki ogrenciler ve arastirma sirkerlerinin sosyoloji ogrencilerini bilhassa bolgeye gonderip yerinde arastirma yaptirttigi icin bayagi bir istatistik dokuman bir yerlerde vardir, istanbul universitesi merkez kutuphanesi katologlarini da taramaniz faydaniza olabilir bu baglamda.
  • uykulu  (10.04.11 13:53:43 ~ 13:55:43) 
iki bölüme ayırın, kısa sürede sonuçlar veren uygulamalar ve uzun süreli (sürdürülebilir) uygulamar. eğitim şart. kısa süreli uygulamalarda bilinçlendirmeler, broşürler filan, kahvelerde erkeklere eğitimler olabilir. uzun dönemde de diğer arkadaşların önerileri.


  • zkurmus  (10.04.11 14:44:22) 
para kazanmadan olmaz. kadın emeğini değerlendirmeye yönelik çalışmalar var. kooperatif tarzı işletmeler kurup kendi emeğine ve parasına sahip olmayı öğrenmeli. sonrasında da emeğine sahip çıkmayı. hak verilmez alınır hesabı. eğitim yüzyıllarca süren belli normları kolay kıramıyor, zaman alıyor.
bahsi geçen emeği değerlendirme de yöreye göre değişkenlik gösteriyor. ne bileyim ev tarhanası, erişte vs gibi yiyecekten tutun da, oyalı takılar, yazmalar gibi çok geniş bir yelpazede çeşitlilik gösteriyor. para kazanmak kazmacan erkek gözünde kadına duyduğu saygıyı arttırır, haaa parasını dayak zoruyla elinden aldırmaması için ekonomik gücün verdiği özgüven sosyolojik, psikolojik yardımla, gazla desteklenmeli.

  • pyro clustic flow  (10.04.11 14:57:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.