[]

Gercek mi degil mi?

www.popgive.com

linkte gorebileceginiz uzere Google'in Zurih subesinin fotograflari deniyor. Benim kafama takilan, bu fotograflar hangi amacla disariya veriliyor? Gercekten boyle bir calisma ortami mi var, yoksa bu gostermelik mi, strateji mi? Boyle bir ofiste kim calisir ki (insan calismak istemez, o manada)? Yok belli bir saat zorunlulugu varsa, bunlari kim nasil kullanabilir ki? Eger "isin bitis tarihi bu" diyerek tamamen serbest birakiyorsalar kutlarim. Ama oyle degilse, nedir olayin ozu?


 
acikcasi, bi bayanın kaydıraktan indiği foto bana fake gibi geldi.

lakin, şahsi fikrim, bunlar zaten çalışanların daha rahat hissetmesi açısından tasatlanmış fasiliteler, atraksiyonlar. yaratıcılık gerektiren mevzular için fresh mind sağlamaya çalışıyorlar. hoş ben çalışmazdım böyle bi yerde lakin, ona göre personel seçimi yapılmıştır.

p.s : cevaptan ben de bi bok anlamadım.
  • schimsonique chaiselongue  (14.03.08 10:13:51) 
Microsoft olsun Google olsun -bildiğim kadarıyla- proje bazlı çalıştığı için fake olacağını pek sanmıyorum.


  • wehrmacht  (14.03.08 10:17:18) 
aha bbc videosu bi de : news.bbc.co.uk


  • turkish tekila  (14.03.08 10:44:19) 
mekanların gercek ıcındekı kısılerın yalan oldugu fotolar..


  • isott  (14.03.08 12:27:03) 
bbc'deki yazıyı okursanız orada açık açık anlatmış. google'ın %20 boş zaman olayı var. Şirkette tüm bilgiler tüm kullanıcılara açık (özel şirket bilgileri dahil) çalışanların çalışma sürelerinin %20'sini yaratcılık çalışmalarına ayırmalarını istiyorlar. Kişilerde akıllarına ne gelirse o bilgi bankasına da danışarak deneyebiliyor. Google trends ve google news böyle çıkmış şeyler.

proje geliştirirken masa başında kravatla durmanın kimseye faydası yoktur di mi :P
  • darknum  (14.03.08 15:38:30) 
işyerindeki koordinatörümüz microsoft seattle'a gitmişti. bize "çalışma ortamı hiç buradakiler gibi değil, proje yöneticileri ve ekibi şortla dolaşıyor" diye anlatıyordu.


  • deckard  (14.03.08 18:43:50) 
aglamayin, hersey gercek. Google sizin is yerinde yasamanizi istiyor, hersey var o yuzden ve hersey cok cazip o yuzden. Ama it gibi calistiriyor karsiliginda...


  • compumaster  (14.03.08 22:15:00) 
çok saçma değil bunlar oradaki kaydırak katlar arasında merdiven işlevi görüyor aslında ofis ortamlarında sıkça kullanılmaya başlanan bir sirkülasyon yöntemi hızlı oluyor ulaşım.. çalışma alanları dışında biraz da belki lükse kaçılmış dinlenme-eğlence alanları var yani çok çok "o ne olm lan" lık bi ortam sayılmamalı sanki


  • pascha d  (15.03.08 00:02:45) 
her şey ötesinde ben resimlerde çalışan kimse göremedim. ha bi tane abi kucağında laptopla oturuyo ama o da chat mi yapıyo, google'da olmadık taramalar mı yapıyo burdan bilemiyorum.


  • luin 41  (17.03.08 20:02:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.