[]

toefl ibt deneyimim, sizce nasıl olur?

speaking kısmında oldukça tıkandım, saçma cümleler kurdum, sorduğu sorunun cevabını veremeden sürem bitti ya da verdiği sürenin yarısında cevabımı verdim, diyecek bir şey aklıma gelmediğinden öyle mal mal sürenin geçmesini bekledim.
writing kısmında da oldukça abes bir konu hakkında 300 kelime yazmam istendi. 270 kelime anca yazabildim. 150-225 kelime istenen soruda da 130 civarı yazabildim. nasıl gelir ki puanlar?



 
ingilizcem iyidir genel olarak. writing'de içerik olarak sıkıntı olacağını sanmıyorum. hükümetler sanat müzelerine mi yatırım yapsalar daha iyi yoksa park bahçe gibi rekreasyonel alanlara mı yapsalar şeklinde bir soru vardı. biraz abes tabi soru. 300 kelime çıkmadı. ama derdimi iyice anlattım sanıyorum.
ama speaking'den pek umutlu değilim işte. tıkanmlar, duraklamalar, bozuk ve yarım cümleler, süre sıkıntısı falan filan işte.

  • bellbane  (10.04.11 00:32:58) 
speaking herhalde 18-20 civari alirsin cok kotu konusmadiysan, writing icin kisa kesersen puan kirilabilir ama eli yuzu duzgun bi sekilde yazdiysan 24-25 ihtimal dahilinde derim, 2-3 fazladan baglac kullanip onlari 300 ve 150 kelimeye cekemedin mi yahu:)

bir de olur da sinava tekrar girersen speaking oncesi molada ne sorabilirler diye dusunup onundeki kagida not al..misal ben kitap cikarsa neyden bahsederim, tarihi bi figur sorarsa kimin hakkinda konusurum, favori olan bir yerimi sorarlarsa ne derim falan gibi oyle 6-7 tane baslik halinde yazmistim sadece kelime olarak ama, misal yer - ispanya - madrid vb gibi zaten sallamayip gercek bir sey soyleceksen iyi kotu bir seyler aklina geliyor tabi daha detayli da yapabilirsin ama kendine guven acisindan faydasi oluyor..
  • 2pac  (10.04.11 14:44:20) 
toefl ibt bugün kaça patlıyor hacı ya?


  • winstoncash  (10.04.11 18:32:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.