[]

Ses sistemi bağlantısı

ekipman :

philips 5000 serisi lcd tv
img852.imageshack.us

philips fr740 ses sistemi (10 yıllık vardır)
img38.imageshack.us

Arkalarındaki giriş/çıkışlar linklerdeki gibi. Ne yaptıysam tv yi ses sistemine bağlayamadım.

Yaptıklarım :

Tv'nin scart'ından özel kabloyla çıktım, audio out ları ses sistemine bağladım, yemedi.
www.o-digital.com

sonradan giriş olduğunu fark ettiğim EXT2 deki L ve R den RCA ara kablo ile çıkıp ses sistemine girdim. Yemedi haliyle.
www.electronicsnmore.com

neyi nereye takacağım ? Digital audio out nedir ? Eldeki ses sistemine uyumlu mu ?

 
o televizyondan ses çkaran tek kaynak digital out gördüğüm kadarıyla. nedir diyecek olursan, tek kablo 5 (emin olmamakla birlikte belki de 7) kanal ses taşıyor. sanırım o bir toslink bağlantısı. o da değilse spdif. diğer bütün bağlantılar, ext1, ext2 falan hep giriş. çıkış değiller.

görebilidğim kadarıyla o receiver'da hiç dijital bğlantı yok. yani tek kablolu bir çözüm yok sana bu aletle.

yapılması gereken, buna sesi doğrudan bağlamak. yayın nereden geliyor ? atıyorum digiturk'un var, görüntü componentten (kırmızı-yeşil-mavi) televizyona gidecek, ses de kırmızı-beyaz ile audio input'lardan birine gelecek. bu stereo çözüm mesela. görüntüyü hdmi ile halledip, sesi (varsa) başka çıkışlardan gönderebilirsin, ama bu sefer de acaba digiturk kutusu böyle hem ordan görüntü, hem burdan ses gönderebilecek mi ? biraz eminim ki öyle bi şey desteklemiyodur.

surround için en soldaki DVD input kısmı lazım. 5.1 girişi var orda, ama 5.1 çıkılacak bir yerlerden ki buraya bağlansın. bunu çözmeyi de sana bıraktım :)
  • celeron 300a  (09.04.11 21:56:32 ~ 22:03:02) 
"audio in"lere takin scart uzerinden. (ciddiyim, o kablolarda oyle bir durum var)

ama bu olay buyuk ihtimalle sadece televizyonun tuner'ini kullanirken calisacaktir. hdmi girdiginizde calismayabilir.
  • yardimci  (10.04.11 05:15:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.