[]

emeklilik işleri-devlet memuru-emekli sandığı

selamlar,

şimdi emekli olacak ama daha iyi koşulda emekli olmak için(yani emekli olunca az para almamak için) bir takım paralar yatırmak gerektiği söyleniyor anneme. ne yazık ki resmi dairelerde muhattap yok, net soru cevap işine giremiyoruz.

kimisi o paraya gerek yok diyor, kimisi şart diyor.

yakın zamanda bu işlerle uğraşmış, yol gösterebilecek, soru sorabileceğim biri var mı aranızda? varsa bi dürtsün lütfen.


teşekkürler...

 
devlet memurları için öyle bişey olamaz çünkü pirimleri otomatikman kurum ödüyo derecene kademene vs. göre ama özel de çalışan ssk lı, bağkurlu pirimini yüksek yatırıp emeklilikde daha iyi şartlarda maaş alabiliyo.

ha bi de şöyle bişey var belki annenene söylenen budur www.sgk-tr.com
  • josephinebrunsvik  (09.04.11 16:01:55) 
özelde çalışanlar diyelim 1500 tl maaş alsalar bile primleri düşükten yatırılabiliyor. bu da emekli maaşının düşük olmasına neden oluyor. ama bildiğim kadarıyla emekli maaşı son yatan primler üzerinden hesaplanıyor. mesele tüm çalışma hayatı boyunca düşük yatmış ama son 3-5 yıl yüksek yatmışsa maaşta ona göre veriliyor.

bazı danışmanlar var. sgk'da çalışıp emekli olan birileri mesela. tüm alavereleri biliyorlar. daha bilmem kaç gün primin ödenmemişken ona gidiyorsun veriyosun 2 3 milyar bi bakıyosun ki emeklisinnn. öyle birini bulmanı öneririm.
  • sheridans  (09.04.11 16:07:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.