[]

uçak bileti sorusu

merhabalar millet

Haziran başında kısmetse chicagoya gidicem uçak bileti bakınıyorum. malum thy de fiyatlar almış yürümüş ben de o yüzden daha ucuz seçenekler üzerinde duruyorum.

şöyle bi sorum var: Alitalia da 2 3 gün evvel baktığmda roma aktrmalı ist-chicago gidiş dönüş 600 kusur euro civarındaydı bugün aynı tarihlerle bir daha baktım 427 euro demekte yani nerdeyse 200 euro fark var hani hoş güzel ucuzlamış ama bir anda bu kadar farkın nedeni ne olabilir bir yanlışlık mı var anlamadım bir promosyon falan da yok gibi?

konuyla alakalı bir diğer sorum da thy dışında önerebileceğiniz uçak şirketi var mı fiyat performans açısından iyi olabilecek.

şu anda büyük ihtimalle alitalia olacak gibi duruyor. sözlükte kendisiyle ilgili sözlükte çok iyi şeyler yazmıyo ama sanırım bu olucak gibi. alitalia hakkında iyi ya da kötü tecrübesi olan arkdaşlar da varsa onların da fikirleri değerli.

şimdiden teşekkürler

 
www.edreams.com sitesinde aratırsan istediğin gibi bir sürü sonuç çıkar.


  • kim milton nielsen  (09.04.11 15:45:44) 
skyscanner


  • 386 dx  (09.04.11 15:46:15) 
orbitz.com


  • buzzlightyear  (09.04.11 15:48:31) 
geçen yaz alitalia ile roma aktarmlı olarak los angeles'a gittim geldim. expedia.com'dan flight+hotel satın almıştım ve gidiş dönüş bir hafta için 2000 lira ödemiştim. otel dandikti evet ama zaten otelde sadece geceleri yatmadan yatmaya kaldığımdan sorun olmamıştı. alitalia ile de sıfır sorun yaşamıştım, giderkenki aktarma sırasında yaşadığım bir saat rötar dışında.

bu arada bileti alırken aktarmalar arasındaki süreye dikkat et, arada çok uzun süreler olabiliyor, sonra roma'da havaalanında "7 saat ne yapsam acaba?" diye bakınırken bulabilirsin kendini.
  • kurzon  (09.04.11 16:06:06) 
expedia.com
genelde lufthansa en ucuz fiyatı verir. neden bilmem. (alitalia ile de uçmak istemem doğrusu.)

  • ben smyrna  (09.04.11 16:38:49) 
thy hep çok daha pahalı veya lufthansa ucuz doğru saptamalar değil
vergiler eklendiğinde thy'nin fiyatının biraz daha pahalı olması beklenir (direk uçuş olduğundan)

  • desdinova  (09.04.11 17:15:45 ~ 17:15:55) 
hep dediğimi sanmıyorum. "genelde" demek sürekli değilse de sık sık karşılaşılabilecek bir şey anlamına gelir sanıyorum. defalarca abd'ye gittim. en ucuz lufthansa ile gittim. venezuela'dan türkiye'ye (frankfurt) en ucuz lufthansa ile geldim. kanada bileti bakıyordum bu günlerde. en yüksek fiyat thy'den çıkıyor ne zaman baksam. demek ki genellemeler her zaman yanlış değilmiş. :)


  • ben smyrna  (11.04.11 10:45:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.