[]

motivasyon kitapları

İlk önce sorayım, bu kitaplar bi halta yarar mı ? Yararsa yerli yabancı tavsiye edebileceğiniz fiziki ya da ebook şeklinde olan kitaplar nelerdir ?

İş hayatına yeni atıldım, gündüz iş, akşam da eve gelip kendi projelerimi yürütmek istiyorum. Ama son birkaç senedir olduğu gibi, bir işe başlayacam diyip, o işe başlayıp sonra bırakıyorum. Sonra başka bir işe başlıyorum. Maymun iştahlılık yani.

Evde oturduğum zaman bilgisayar başında hiçbir bok yapmıyor, twitter'ı falan mal gibi f5 liyorum, dışarı çıkınca, haftada 1-2 gün akşam, ulan eve gidince şunu şunu yapayım diyorum ama yine eve gelince malak gibi yatıyorum.

Daha önceden yapmış olduğum bir iki web projesi, sunucunun sıçması üzerine komple yalan olmuştu. O günden beri hiçbir işi düzgün yapamiyorum, hep savsaklıyorum. İşte boş olunca, nette geziniyorum, ama kendi işlerimi yapacam diyorum.

Akşam eve dönünce işten, tv bilgisayar vs diyince yine vakit gidiyor. Yapmam gereken, hedefledigim : mesai saati iş, akşam eve gelince, kendi projelerim, veya freelance işler. Ama hiçbirini düzgün yapamıyorum.

Kısaca bu durumdan kurtulacak bir yöntem, kitap mitap bi boklar arıyorum işte. Kendi ayaklarim ustunde durmaya calismaya baslamam lazım, hala yatistayim ama

 
ben de aynı durumdayım. iş dışındaki işlere yoğunlaşamıyorum, yapasım gelmiyor. dizi izle bence :)


  • brkylmz  (09.04.11 00:31:11) 
dizi manyağı bir insanımdır, dizi izlemiyim vaktim çar çur olur diyorum, onun yerine vaktimi daha boktan şeylerle çarçur ediyorum

çar çur ne demekse
  • bonjurkes  (09.04.11 00:38:44) 
motivasyon kitaplarını boşver çoğu alanında uzman olmayan kişiler tarafından yazılıyor.

sana tavsiyem hayatını düzenleyebileceğin ve deşarj olabileceğin bir aktivite bulman.

mesela bir hobi edinebilirsin yada bir kursa yazılabilirsin.
mesela bir kickbox yada fitness hem deşarj olmanı sağlar hem de kafanı toparlarsın.

veya bir manita bul emin ol ondan kalan vakitte böyle şeylerle uğraşamazsın.
  • latios  (09.04.11 00:41:08) 
O kitaplar sizi aydınlatmaz, hepsi safsata, laf kalabalığı. Çevremde bunlardan okuyan bir sürü başarısız insan var, yıllardır değişen bir şey yok.


  • sourlemonade  (09.04.11 00:44:47) 
işin içine manita girerse işe vakit kalmaz ama ?


  • bonjurkes  (09.04.11 00:46:46) 
en azından boş boş oturmaz,yeni bir şeyler öğrenir.


  • latios  (09.04.11 00:58:55) 
İnsan inanmadığı işe bir türlü vakit ayıramaz, erteler. Bence siz aklınızdaki işlerin işe yarar işler olduklarına inanmıyorsunuz. Belki o işleri daha detaylı düşünüp kafanızda çözerseniz masanın başına oturmanız kolaylaşır.


  • sourlemonade  (09.04.11 00:58:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.