[]

Askere giderken yanında olmazsa olmaz olan şeyler

Bu hafta askere gideceğim giderken yanımda neler götürmeliyim.




 
en önemli şey silikon tabanlıktır. öle deri keçe falan değil, güzelinden bi tabanlık. gerisini zaten otomatik götürülecek şeyler.


  • dorian greyfurt  (09.04.11 00:02:49) 
  • nesilsiz  (09.04.11 00:03:43) 
mutlaka çorap al, siyah kalın uzun olsun, tabanlık al, aklında bulunsun, orada bot isterken, 2 numara büyük iste tabanlik kullanacaksan, bir numara klasik kural, öbür numara da tabanlık için. Yanına don atlet al, 2 şer tane verirler sadece. Traş bıçağı al, bir de kopuk al yeter.

Gerisini oradan alirsin :)

edit : o hayvansı listelere aldanma, 300 liralık alışveriş yaptım ben, işe yaradı orası ayrı ama gerek de yokmuş. Çok malzeme götürürsen çalınma ihtimali artar. Askerde çalınma da var, yer değiştirme de

335 kd dede
  • bonjurkes  (09.04.11 00:06:47 ~ 00:07:42) 
Gittigin yere gore degisir aslinda. Muhtemelen askeri kantinde sana ihtiyacin olacagin her seyi bulabilirsin. Ancak baslangicta 1 hafta yetecek kadar ic camasiri, dis fircasi-macunu, tras kopugu - bicagin mac3 baya gidiyor aramazsin oralarda, pijama,havlu, botlarin icin kucuk kilitlerden al yeni botlarinda milletin gozu olur kilitlersin iplik deliklerinden ;). botlarin arkasina topugun kismina koymak icin omuz vatkasi al cok serttir botlar ayaklarin ziyan olmasin alisana kadar ;), bir de gidecegin yer belli ise ona gore git askeri malzeme satan bi yere onlar genel ihtiyaclarini verirler. Her seye de atlama ayna mayna parani harcama.


  • fakkan  (09.04.11 00:08:38) 
orada pek çok şeyi zaten veriyorlar. bence en önemlisi pudra. yanında pudra götür ve hayatın güzelleşsin. bir de olursa ıslak mendil de al. birliğinin yakınlarından tarak macun falan alma. çok pahalı geçiyorlar. ha bir de şu siyah plastik standart casio saatlerden al.


  • silver apple  (09.04.11 00:22:12) 
haki don fanila


  • beckett  (09.04.11 00:24:47) 
Askerlik hakkında yazarken söylenmesi gereken ilk şeyle başlayayım: Her şey gidilen yere göre değişir.

1. Götüreceğiniz her şey "yer değiştirirse" içinizin yanmayacağı şeyler olsun. Mesela spor ayakkabı götürüyorsanız eskilerden, gözden çıkardıklarınızdan birini götürün. Traş bıçağı olarak pahalı olmayan bir şey götürün.
2. Havalar henüz tam ısınmadı. Gece eğitimleri, nöbetler filan derken buz kesebilirsiniz. Termal içlik can kurtarıcıdır.
3. Yıkama ve kantin durumları belli olmadığı için götürebildiğiniz kadar çok iç çamaşırı ve çorap götürün. Ayak bakımını ihmal etmeyin.
4. Cep telefonu, mp3 çalar, radyo gibi şeyleri sakın götürmeyin. Hele acemilikte sakın sakın götürmeyin :)
5. Botu iki numara büyük alın. Baktınız çok büyük geldi, tabanlıkla da düzelmiyor, bir arkadaşınızla değiştirirsiniz veya bölük astsubayınıza botu alıp hemen denedikten sonra söylersiniz, elinde varsa değiştirir.
6. Telefon kartı götürün ama telefonda çok uzun konuşmayın. Her haltı anlatan aile, kız arkadaş varsa söylenenler bir kulağınızdan girsin, öbüründen çıksın. Onlar sivil hayatta bir şekilde her sorunu aşarlar, sizin orada eliniz kolunuz bağlı. Kafanıza bir şey takmamaya çalışın.
7. Siyah ve yeşil dikiş ipliği, dikiş iğnesi ve çengelli iğne götürün.
8. Kantinlerde her şey satılıyor, almayın diyenleri boşverin. Herkes kantine yığıldığında her şey bitebilir ve gelmesi bazen bir ay filan sürebilir. Sonra zorluk çekersiniz. Ayrıca her yerin kantininde her şey satılmaz.
9. İnternette yazılanları okuyun, ortalamasını alıp uygulayın.
10. Askerlik yapacağınız yerde yakın zamanda askerlik yapmış olanlarla konuşun, neyle karşılaşacağınızı öğrenin.
  • sourlemonade  (09.04.11 00:32:04) 
mak3
2 günde bir iç çamaşırı
günde 1 çorap ( siyah ) değiştireceğini gözönüne alarak bir sürü don atlet ( elde yıkamak istemiyorsan tabi ).
diğer alınacak olanları zaten biliyorsun tek tek yazmaya gerek yok sadece ilk 3 satır tavsiyedir.

321 fosil

not: askerde kimseyi arama eve de haftada bir telefon aç "naber" de uzatma
  • seyduna6687  (09.04.11 01:22:53) 
bi' kişi de sevgilinin kalbi,kokusu, gözleri falan gibi romantik bi' şey yazmamış.


  • charlesbukowskiineksi  (09.04.11 10:54:40) 
Bozuk para götür bol bol. zira acemi birliklerinde onca dakika sıra bekleyip paranı bozmadıkları için su alamamak seni bir hayli sinirlendirebilir.


  • birazbira  (09.04.11 20:11:25) 
Ufak bir fener de al yanına şöyle cep fenerlerinden. Oldukça işe yarayabiliyor.


  • birazbira  (09.04.11 20:13:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.