Askerlik hakkında yazarken söylenmesi gereken ilk şeyle başlayayım: Her şey gidilen yere göre değişir.
1. Götüreceğiniz her şey "yer değiştirirse" içinizin yanmayacağı şeyler olsun. Mesela spor ayakkabı götürüyorsanız eskilerden, gözden çıkardıklarınızdan birini götürün. Traş bıçağı olarak pahalı olmayan bir şey götürün.
2. Havalar henüz tam ısınmadı. Gece eğitimleri, nöbetler filan derken buz kesebilirsiniz. Termal içlik can kurtarıcıdır.
3. Yıkama ve kantin durumları belli olmadığı için götürebildiğiniz kadar çok iç çamaşırı ve çorap götürün. Ayak bakımını ihmal etmeyin.
4. Cep telefonu, mp3 çalar, radyo gibi şeyleri sakın götürmeyin. Hele acemilikte sakın sakın götürmeyin :)
5. Botu iki numara büyük alın. Baktınız çok büyük geldi, tabanlıkla da düzelmiyor, bir arkadaşınızla değiştirirsiniz veya bölük astsubayınıza botu alıp hemen denedikten sonra söylersiniz, elinde varsa değiştirir.
6. Telefon kartı götürün ama telefonda çok uzun konuşmayın. Her haltı anlatan aile, kız arkadaş varsa söylenenler bir kulağınızdan girsin, öbüründen çıksın. Onlar sivil hayatta bir şekilde her sorunu aşarlar, sizin orada eliniz kolunuz bağlı. Kafanıza bir şey takmamaya çalışın.
7. Siyah ve yeşil dikiş ipliği, dikiş iğnesi ve çengelli iğne götürün.
8. Kantinlerde her şey satılıyor, almayın diyenleri boşverin. Herkes kantine yığıldığında her şey bitebilir ve gelmesi bazen bir ay filan sürebilir. Sonra zorluk çekersiniz. Ayrıca her yerin kantininde her şey satılmaz.
9. İnternette yazılanları okuyun, ortalamasını alıp uygulayın.
10. Askerlik yapacağınız yerde yakın zamanda askerlik yapmış olanlarla konuşun, neyle karşılaşacağınızı öğrenin.
0