[]

interrail (güzergah önerileri)

selamlar... bu yaz arkadaşla 15 günlük bilet alıp eropa'ya gitmek niyetindeyiz.

mümkün olduğunca çok şehir görebileceğimiz, olabilecek en iyi rota nedir sizce? tecrübesi olanlardan cevap bekliyoruz.


 
öncelikle görmek istediğin kültür çeşidine karar vermelisin bence. mesela iskandinav ülkeleri, italya-ispanya grubu ya da avusturya-macaristan gibi ondan sonra gün sayısı ve şehir büyüklüklerine göre bişeyler çıkarman daha hedefli olur gibi görünüyor.


  • warwick  (09.04.11 03:48:40) 
ÖNEMLİ NOT: NUMARALANDIRMALAR GÜN SAYISINI GÖSTERMİYOR, SADECE MADDELENDİRMEK İSTEDİM.

sirkeci'den çıkın.

1) gece yataklı trenle selanik'e gidin. selanik'e sabah varıyorsunuz. seçenek 1; selanik'te 3-5 saat takılıp gün içerisinde atina'ya geçip orada yatabilirsiniz. seçenek 2; tüm günü selanik'te geçirip, gece treniyle atina'ya gidebilirsiniz.

2) atina'da takıldınız bir gün. ( feribot biletini burada alıyorsunuz, atina'da 27 euro, patras'da 37 euro)

3) atina'dan sonra 18:30'daki superferry feribotuna gitmek için 3 saatlik bir tren yolculuğuyla patras'a gidip feribot'a gidiyorsunuz. o geceyi feribot'ta geçirdiniz. adriyatiği geçtiniz.

4) bari'ye varıyorsunuz gemi'den ilk inen insanlardan biri olup, taksiye atlayıp(10 euro) tren garına gidip roma'ya kalkan ilk hızlı tren'in biletini alıyorsunuz. hızlı tren olmayabilir biz prescara'ya kadar hızlı trenle gitmiştik, sonra mıy mıy bi trene binip hızlı trenle 2 saatte gittiğimizin 10'da biri yolu 4 saatte gitmiştik ama hayatımın en güzel yolculuğuyla ormanlar, tepeler, minicik göller falan...

5) o akşam roma'ya vardınız. roma'da 2 gün kalıyorsunuz. ( varır varmaz tren garındaki bilet satış makinalarından bir sonraki gideceğiniz trenlerin saatlerine bakıp gişeden biletlerini alıyorsunuz, yazları trenlerde yer bulmak 3-4 gün erkeninden bile hayvan gibi zor italya'da.)

6) roma'yı adım adım çılgınlar gibi geziyorsunuz. (dikkatlice bakın, gezin, tüm gezi boyunca göreceğiniz en güzel yer)

7) roma'ya gelir gelmez aldığınız biletle ya venedik'e ya da floransa'ya gidiyorsunuz. (pintilik yok 10 euro supplement verin sürekli hızlı trenlerle gidin. biz bilet bulamadığımızdan roma'dan venedik'e koridorda oturarak iğrenç bir trende gece yolculuğu yapmıştık)

8) venedik'e geldiniz. 2 gün çılgınlar gibi sokaklarda kayboluyorsunuz. iğrenç ötesi pizzacılara adam başı 20'şer euro bayılıyorsunuz..

9) biz venedik'ten sonra floransa'ya gitmiştik. biraz enteresan olmuş sanırım. roma'dan floransa daha mantıklıymış aslında. orada'da 1 gün geçirseniz yeter bence..

10) sonra floransa'dan milano'ya gidip, riviera trenine biniyorsunuz. (milano'da görülecek bir şey yok, yazın sokaklarda sizden başka kimseyi göremeyeceksiniz şaka yapmıyorum sadece 2 kişi siz olacaksınız sokaklarda) akdeniz kıyısından güzel bir yolculukla nice'e gidiyorsunuz. zaten nice'e gelene kadar, yani o 7-8 günlük yolculuktan dolayı öküzler gibi yorulmuş olacaksınız ama gerçekten pestiliniz çıkmış olacak. nice'in güzelliği burada bu yorulmuşluk arasında tertemiz bir denize girip güneşlenip süper bir şekilde dinleceneksiniz 2 gün. hatta o sırada cannes, monaco'ya gidebilirsiniz 30 dklık tren yolculuğuyla..

11) gene gelir gara gelir gelmez bir sonraki yolculuğunuzun biletlerini alıyorsunuz. bunu her zaman yapıyorsunuz hatta adam gibi planlama programlama yaparsanız 2 sonraki bileti de alın derim. yazları trenler tıklım tıklım.. bir sonraki rotamız paris. biz paris'e yataklı gece treniyle 20 euro'ya gitmiştik ama yataklar baya iyiydi. güzel bir yolculuk olmuştu..

12) paris'te takılın 2 gün. akşam eyfel'in aşağısında piknik yapın.

13) paris'ten hızlı trene ödeyeceğiniz en yüksek supplemant'ı ödeyerek ( 26 euro ) 1 saat 50 dakikada (inanılmaz hızlı) brüksel'e gidin. oradan hemen 1 saatte brugge'a gidin. gerçekten çok güzel, ortaçağdan fırlayıp gelmiş bir şehir.

14) oradan da amsterdam'a gidiyoruz. 2 gün orada geçirip malum mantarlardan yiyip. ülkemize pegasus'la, sunexpress'le ya da corendon ile dönüyoruz..

17 gün falan sürmesi lazım bu programın. ama zaten amsterdam'dan sonra interrail biletinizi kullanmayacağınız için. tam oluyor prgoram... yani 15+2=17 olayı..

ha dersen babuş ben ispanya'ya da gidecem. o zaman uçakla italyaya gidiyorsun. falan fila ama ispanya'da çok bişey de yok.. 15 günlük programda zor oluyor bence ayrıca..
  • sisljem  (09.04.11 13:25:49 ~ 13:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.