[]

ido özelleştirmesi

"Tepe-Akfen-Souter-Sera Gayrimenkul Yatırım konsorsiyumu 860 teklif ederek ihaleyi kazandı.

Komisyon başkanının talebi üzerine gup teklifini 861 milyon dolara yükseltti."

ne demek bu anlamadım. sonuçta açık arttırma sistemi ile teklif veriliyor ve adamlar 860 liraya kazanmışlar olayı. komisyon başkanı "5 milyon daha arttır" dese 865 milyon mu olacak? ya da alan "ben 860a aldım kardeşim vermiyorum 1 milyon daha" dese, iptal mi olacak? komisyon başkanının bu talebinin bir nedeni ve amacı var mı? ya da böyle bir talebe hakkı var mı? yoksa haberin bu kısmı tamamen milliyet.com.tr'nin editör hatası mı?

not: ido'nun özelleştirmesi olarak değil de normal bir pazarlık olarak da düşünebilirsiniz. sözlüğe yazacağınız özelleştirme karşıtı entrylerinizi sorunun altında heba etmeyin..

 
pazarlık sunnettir


  • bryan fury  (08.04.11 12:37:22) 
öyle oluyor hep. komisyon başkanı kendisini pazarlıyor işte aha milletime 1 milyon dolar daha kazandırdım diyerek. gerçi yine bir ihalede birisi arttırmamıştı bir şey de olmamıştı diye hatırlıyorum. jest olayı yani tamamen.


  • ozdek  (08.04.11 12:38:28) 
bi de fizibilite vs bi hesaplar fln vardır basganda ona gore artır fln der. diyeiblir. gecmıste teklif dusuk oldugu ıcın kamu yararına bozulan ihaleler olmustu.


  • bryan fury  (08.04.11 12:38:30) 
tamamen jest, çoğu kamu ihalesi sonrasında kapanış bi fiyatının üzerine bir tık daha çıkılır. hatta bir kere anadolulu bir iş adamı jest olsun diye kapanış fiyatını ilinin plaka numarasına yuvarlamıştı. atıyorum 39,5 milyon dolar ise 42 ye yuvarlamıştı.


  • mahallenindelisi  (08.04.11 13:14:57) 
ilk 3g ihalesini kazanana turkcell'e de komisyon başkanı son fiyatı tekrar arttırmasını istemişti, süreyya civil mi ne türkselin ceosu, "yapabildiğimiz bu kadar" diyip arttırmamıştı.


  • rodeocu  (08.04.11 14:43:55) 
genel olarak daha çok devlet kurumları ihalelerinde yaşanan bir tür jesttir. açık eksiltmelerde de mesela 9,15'e sizde kaldı iş. ihale başkanı "terp bey 9,00'a yuvarlarsak mutlu oluruz" tarzı bi laf eder. peki dersiniz ya da kendi rakamınızı söylersiniz.

zaten bu işlerde parayı gömdüğünüz için o 3-5'e bakmazsınız aynı 860'ta 1'e bakmadığınız gibi.
  • terp  (08.04.11 16:06:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.