[]

2010 Toyota Yaris ile 98-2000 model civari Mercedes SLK takas etmek

Aslında soru başlıkta. Efendim şimdi benim elimde bütün ihtiyaçlarımı mükemmel bir şekilde karşılayan çok cici, az yakan çok yeterli seviyede kaçan, yaklaşık bir buçuk iki senelik anne baba katkısı + bir senelik maaşımın büyükçe bir kısmını bağladığım 20.000 kilometre de bir toyota yaris var. gönlümde ise gümüş gri bir mercedes SLK. yaş dersen 23-24.

Ailede bir adet 2.0 motor araba olduğu için benzin sarfiyatından az çok arabayı öyle her yere giderken kullanmayacağımı biliyorum. haftaiçi işe servisle gidip geliyorum. (git gel 40km - yaris varken arabayla gidiyordum ama serviste kaldığı süre boyunca alıştı bünyem) onun haricinde iki haftada bir belki yine git-gel 80 km yol yapıyorum.

kafa kafaya takas etsem bunları ne olur? olur mu? çok mu salakça olur? benzin sarfiyatı çok olursa tüp taktırırsın diyorlar ama sonuç ne olur o zaman hiç bilemiyorum. LPG mantıklı olur derseniz direk LPG'li olanları var, düzgün çalıştığı garanti en azından onları düşünebilirim.

araçlar genel olarak şöyle ki;
www.sahibinden.com
www.sahibinden.com
www.sahibinden.com (bu fena değil DOD'dan)
www.sahibinden.com (bir de çılgın aan böyle bişey var)

ne edeyim?

 
bir önceki kasa olsa neyse ama bu ondan da önceki kasa slk ben şahsen hiç beğenmiyorum yaris bu arabaya değiştirilmez


  • ssyumusakg  (08.04.11 11:10:08) 
araba zevk işidir biraz. bu arabayı sürmenin de keyfini tahmin edemiyorum. zarar edersin belki, 3000-5000 kaybın olur, çok yakar...
yaksın ulan baktın olmuyor satarsın. al, keyfine bak.

not: hep ruhsuz şirket arabalarını kullanan bir insan olarak söylüyorum bunları. ama hayat keyif işi, beş sene sonra o arabayı alamazsın.
  • jaaaccckkk  (08.04.11 11:37:09 ~ 11:38:21) 
tekniğine, teferuatına girmeyeceğim, hesabınızı, kitabınızı siz yaparsınız ayrıca ama, diyeceğim tek şey var, ben 86 model bir mercedesle bile 2011 model bir japon arabasını takas ederdim. ne 98'i :)


  • yildirimba  (08.04.11 12:02:50) 
İki arabayı da kullanmış birisi olarak söyleyebileceğim şu; SLK güzel ama içi felaket dar. İri yapılıysanız kesinlikle rahat değil. Ben 230 comp kullanmıştım, performansı (190 hp) fena değildi. Bulabilirseniz 230 comp alın derim, tüketim ve masraf 200 comp dan çok da farklı değil; en azından 30 hp daha güçlü. (163 hp)

Yaris tam şehir içi arabasıdır, kullanımı rahattır ve yormaz, park problemi yaratmaz. Az yakar ve parçası ucuzdur. SLK kullanacaksanız tüm bunları unutun.

Performans için SLK tercihi yapacaksanız turbolu bir otomobil işinizi daha iyi görecektir. benzer fiyat aralığında Impreza wrx (230), S60 t5 (225), c70 (225), megane rs (225) ya da astra gtc turbo (200) gibi otomobiller bulabilirsiniz.

yok eğer görüntü ve mercedes derseniz o zaman kullanımı daha keyifli olan sl 300 ya da sl 320 lere bakın derim.
  • pozzecco  (08.04.11 12:26:16) 
benimde tavsiyem su yonde olacak mercedes ve bmw nin bir cok modelini kullanmis biri olarak diyorum ki ozellikle bu arabada tercihiniz manuel olsun. triptronic ya da otomatik o kadar tat vermiyor ama manuel i gercekten cok guzel. ayrica mercedes in durmasi da cok iyi araba zink diye duruyor makas atarken iciniz oyle bir rahat giriyorsunuz ki aralara :).


  • madworld  (08.04.11 13:00:33) 
yanlış anlamayın da travesti arabası bu model mercedesler.


  • rentts  (08.04.11 13:20:48) 
beğendiğiniz modelin iki kişilik olması sizin için problem değilse eğer bence yapın derim. Çünkü anladığım kadarıyla keyif arabası yapacaksınız mercedesi ve keyif alırsınız gerçekten yarise göre.


  • efebb  (08.04.11 14:10:29) 
kapıları yukarı açılanı sakın alma. tam görmemiş kıro arabası olmuş. onun dışında spor arabanın keyfi ayrıdır. ama arkadaşlarımla 4 kişi biryere gideyim dersen yapamazsın. eğer benzin konusunu düşünürsen kafam dağılsın azcık bi saat gezeyim diyemezsin daha stres olursun. ama spor araba iyidir, candır, keyfilidir. 40ından sonra azacağına bence bunu şimdi yaşa.


  • orpheus  (08.04.11 18:43:32 ~ 18:44:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.