[]

bu tasarımı nasıl değerlendirilebilirim?

merhabalar,

birazdan diyeceklerimi özellikle grafiker ve tasarımcıların dikkate alıp cevap vermesini temenni ederim. bir süredir istanbul hakkındaki şu çalışmayla uğraşıyordum:
s1.directupload.net
www.bobiler.org

nick patchitt'den esinlendiğim açık, onun da benzeri sıkıştırılmış çalışmaları mevcuttur. amma ve lakin genel şablon itibariyle her ne kadar benzer olsa da içeriğindeki tüm nesneler çeşitli vektör kaynaklarından alınmış yahut tarafımca çizilmiştir. her neyse..

çalışmaya başlarken aklımda tişörte baskıdır, magnettir, posterdir falandır filandır hiçbir şey olmamasına rağmen bittikten sonra görenler tarafından birçok talep aldım. en nihayetinde de bobiler'le anlaşıp tişörtü basma kararı aldık. ama hala "olm mavi'nin istanbul serisi var ya, bunu ona gönder.. iş yapar bence." diyen elemanlar çıkmıyor değil. e ben de biliyorum ki mavi ve benzeri firmaların dışarıdan gelen her çalışmaya bakıp değerlendirecek hali yok. durum böyle olunca işim sizlere düştü..

açıkcası ben bunu tişörte baskı için ideal bir şey olarak görmüyorum ama yine de merak ediyorum. nereye yollasam, ne yapsam bu çalışmayı değerlendirebilirim? tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

 
elinize sağlık, gerçekten çok güzel olmuş. mavi gibi büyük bir ajans dışarıdan gelen her işi değerlendirir mi bilemiyorum ancak bir çok tekstil firması var sonuçta. bu çalışmayı üzerinize tescil ettirip hepsine göstermekte fayda var. tişört, çanta, rozet, poster gibi bir çok alanda değerlendirilebilir.


  • ruhibirbanyo  (07.04.11 14:48:32) 
üzerime tescil ettirmesi nasıl olacak? bilginiz varsa biraz aydınlatır mısınız beni?


  • jack of hearts  (07.04.11 14:59:50) 
gayet güzel tişörte baskı olur bu. ha, ben siyah üstüne beyaz tercih ederim muhtemelen ya da gri üstine siyah ama o benim renk tercihim sadece. tasartı diye bir site var, oraya yolla bence. insanlat tişörtleri oyluyor, yüksek oy alan satışa çıkıyor, sana da kar payı geliyor.


  • fortisvita  (07.04.11 15:01:07) 
çok emin değilim lakin a4 kağıda güzel bir çıktı alıp noterden tescil ettirebilirsiniz. istiyorsanız gidip bir notere danışın bu konu için.


  • ruhibirbanyo  (07.04.11 15:01:10) 
@fortisvita
şu konu hakkında bilginiz var mı peki? diyelim ki bobiler'den satışa sundum çalışmayı. aynı zamanda da tasartı'ya yolladım, haftanın tişörtü olarak oradan da satılmaya başlandı. ikisi aynı anda olabiliyor mu? olsa dahi etik mi, değil mi?

  • jack of hearts  (07.04.11 15:09:09 ~ 15:53:18) 
hmm yasal olup olmaması kullanım koşullarına bağlıdır. eğer anlaşmalar sıkıntı yaratmıyorsa bence sorun yok, tasarım sana ait sonuçta.


  • fortisvita  (07.04.11 15:37:26) 
tasarım çok güzel yalnız
1_ siyasetçi koymasaymışsın daha iyi olurmuş sankli
2_ komple şekli (yuvarlağı kastediyorum) boğaz köprüsü şeklinde yapsaymışsın mükemmel olurmuş
  • etna  (07.04.11 15:44:23) 
orada bulunan herkesi mesleki kimliklerinden sıyrılmış biçimde, istanbullulukları ve tanınmışlıklarını esas alarak koydum. bülent ecevit'i de aynı şekilde. yoksa kendisine has ağır bir sempatizanlığım filan yok. diğer türlü de sırf yeşilçam oyuncuları yer alacaktı çünkü, çeşit katmak istedim biraz. :)

boğazın şekli öyle pek de kendine münasır bir şey değil. m harfi gibi bir şey neticede. tüm bir çalışmayı ona göre ayarlamak çok zor olurdu ve açıkcası temel şekiller hariç bir şekil vermek de hayli zor. daire bile epey zor oldu aslında. hem öyle tişörte sığmazdı. :)

tekstil firmalarından kastınız nedir peki? tek tek marka bulup, bunların mail'larını belirleyip bir şeyler mi karalamalıyım bunu satar mısınız diye? usül bu mudur?
  • jack of hearts  (07.04.11 15:52:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.