[]

Yavru kedim kusuyor?

2 aylık yavru kedime süt ve ekmeği karıştırıp verdim onu yedikten sonra ishal belirtisi gösterdi ve kusmaya başladı? Neden yapar nasıl düzeltebiliriz?




 
süt soğuksa rahatsız etmiş olabilir.bir de sütün sulandırılıp verilmesi gerektiğini söylerdi bir arkadaşım,sindirmeleri zor oluyormuş.

nasıl düzeleceği konusunda bir fikrim yok ama...
  • p a t r i o t  (07.04.11 01:29:52) 
Sütü suyla karıştırmadan direk olarak vermek yavru kedilerde ishale yol açabilir. Ekmeğin bir faydası yok zaten sadece tok tutar kediyi.
Çok ucuza petshoplarda yavru kediler için açık mamalar var, onlardan alabilirsiniz. Bir kutu süt parasından daha ucuza doyar.
Bunlar kedi besleyen biri olarak benim bildiklerim.

Bir de şöyle taktikler varmış

www.kedimveben.com
  • neosphere  (07.04.11 01:32:09) 
kediler süt sever, içer, bu onlara faydalıdır diye bir şey yok. bu çizgi filmlerde olur.

kediler için en iyi yiyecek kedi mamasıdır. onlar için gerekli besinler vardır. kaliteli mama alın.

sütü sulandırmak gerekiyor diye duydum ben.
  • mea maxima culpa  (07.04.11 01:35:20) 
yavru kedilere süt, en azından yarı yarıya su ile karıştırılarak verilmelidir. aman dikkat.


  • vercingetorix  (07.04.11 01:41:56) 
veteriner.


  • Khaz  (07.04.11 03:16:49) 
iç parazitleri daha fazla beslemeyin. veteriner diyorum.


  • nezareten taharet  (07.04.11 05:13:23) 
Öncelikle geçmiş olsun.

Kediye süt verilmez. Verseniz içer tabii, içmem demez ama zararlıdır, hele ki yavru kediye inek sütü asla verilmez. Çok mecbur kalınırsa annesi ölmüş yavru kedilere 1-2 kereliğine %50 oranında suyla karıştırılmış inek sütü verilebilir. Ama bu durumdaki yavru kediler mutlaka Kitty Milk gibi, kedi sütü tozunu sulandırıp süt haline getirilerek emzirilmelidir. Kaldı ki, sizin yavrunuz 2 aylıkmış, hiç gerek yok böyle şeylere. Artık kuru mama yemeye alışması lazım. 1 yaşına kadar kedinizi yavru kedi kuru mamasıyla beslemelisiniz. Mesela şu markalar kalitelidir ve kediniz için uygundur:

Proplan Kitten (1. aydan 1 yaşına kadar)
Royal Canin Baby Cat34 (1. aydan 4. aya kadar)
Royal Canin Kitten (4. aydan 1 yaşına kadar)
Hill's Science Plan Kitten (1. aydan 1 yaşına kadar)
Iams Kitten Junior 0-1 (1. aydan 1 yaşına kadar)

Yavru kedinizi kuru mamaya alıştırmak için, ilk birkaç gün kuru mamayı hafifçe ıslatıp öyle verebilirsiniz, daha kolay yer.

İshal yavru kedilerde görüldüğünde tehlikeli olabilen bir hastalıktır, lütfen kedinizi veteriner hekiminize götürün.

Benim size verebileceğim tavsiyeler bu kadar. Veteriner değilim, 13 yıldır kedi besliyorum.
  • marcelle  (07.04.11 09:39:33) 
sütü kes. parazit ilacına başla.


  • zlatan1937  (07.04.11 16:45:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.