[]

vergi iadesi

bu vergi iadesi zımbırtılarında neler geçer neler geçmez, bunların sayıldığı bir site filan var mı, kafam kurcalanıyor, başka da bir numarası yok bu vergi iadesinin.




 
www.haydi.net

surayı bi inceleyin kapsam içinde olanlar sayılmış.
  • devourthedamned  (19.12.06 12:16:25) 
çok tesekkur ederim..


  • bordeaux  (19.12.06 12:30:36) 
şuna dikkat:

(bkz: her şeyin vergi iadesini almanın yolları/#9421768)

gıda geçerli olmakla birlikte normal ölçülerde olmalı. atıyorum, 5000 ytl.'nin tamamını simit fişiyle doldurursan olmaz (var böyleleri. sanırsın 1 yıl boyunca paso simit yemiş. simitçi emmoğlunun dükkanından fiş topladığı kabak gibi belli). makul ve mantıklı olmalı.

her şeye rağmen kafanıza takılan bir şey olursa cevaplamaya hazırım.
  • kibritsuyu  (19.12.06 13:03:19) 
kontrol eden şiketinizin muhasebecisiyle alakalı bu biraz.. gıda, giyim, sağlık, eğitim dışında (bir de kira vardı aylık 150 ytlyi geçmemek üzere sanırım oran artmış olabilir) hiçbir şey geçmiyor.. geçtiğini iddia edenler de maliye bakanlığına bağlı olarak çalışanların fişleri iyi kontrol etmemesi sonucunda geçiyor..


  • ayheytmayselfenvanttuday  (19.12.06 13:29:49) 
aylık 150 ytl.'yi geçmemek şartı diye bir şey yoktur. kiranızın tamamını, ne kadar olursa olsun yazabilirsiniz. hatta toplamanız gereken tutarı sadece kira bile karşılıyor olabilir. hiç önemli değil. aylık 150 ytl. olayın ipneliğidir affedersiniz. şöyle ki; siz ayda 500 ytl, yani yılda 6000 ytl. kira ödedim derseniz, maliye de ev sahibinize der ki "bilader sen gel şöyle. bu adam senin evine 6000 ytl. kira ödemiş. hani sen bu aldığın kira gelirini beyan ettin mi, vergisini verdin mi?" vermediyse ev sahibinden o vergiyi cezasıyla birlikte alırlar. sonra da ev sahibi size gelip "niye yazıyon lan kirayı. senin yüzünden bi ton vergi ödedim" diyebilir. ev sahibinin bundan kurtulmasının yolu her yıl değişen sınırın altında kira geliri elde ettiğini söylemesidir. evet 2004 yılında bu sınır yıllık 1800 ytl. idi. yani yıllık 1800 ytl.'nin (aylık 150 ytl) altında kira geliri elde edene maliye "gel bilader" demiyordu. o yüzden de ev sahibi ile anlaşıp kontratı ayda 150, yılda 1800 ytl. 'ye göre yapıyordunuz falan filan.

bu sonu 2006 yılı için yıllık 2200 ytl.'dir. yılda ödediğiniz kira 2200 ytl.'nin üstünde ise ev sahibinizin bu gelirini beyan edip etmediği incelenecektir. ev sahibinizin gazabından korkmuyorsanız kira ödemelerinizin tamamını yazabilirsiniz, sınırı yoktur. duruma açıklık getirmek için yazdım bunları. bu yöntemi vergi kaçırmak için kullanmayın. yalnızca bilin, uygulamayın.
  • kibritsuyu  (19.12.06 16:30:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.