[]

4:3 ölüyor mu?

Televizyon değil de monitör olarak. Allah'tan zamanında iyisinden almışız da çatır çatır kullanıyoruz hala. Şu anda bulmak çok zor. Bazı mağazalarda/sitelerde hiç yok. Allah göstermesin, bişey olsa caanım monitörlerime napıcam ben? Geceleri uykularım kaçıyor.

Sorun bulmak değil, bulma bulunur da, alem geniş ekran olmuş. Böyle deponun dibinden çıkarttıracaksın adama falan. Tuhaf tuhaf bakacaklar manyak mı bu diye, dinozor mu?

Tüm benliğimle nefret ediyorum geniş ekrandan ya, tarif edemeyeceğim bir şekilde nefretle doluyum. Sığmıyor abi hiçbirşey sığmıyor. Paso scroll. En ağırıma giden de, bir kimse de çıkıp demiyor ki aga bu nedir, niye alıyoruz biz bunu, sabah akşam film mi izliyoruz sanki mınaki?

4:3 zamanla tamamen yok olacak mı yoksa ne bileyim böyle teknik kullanımlar için çizim vs. numunelik olarak kalacak mı? Ev kullanımı için ilerde uyumsuzluk sorunları olacak mı? Yeni monitör seçiminde 4:3'te ısrar etmek aptallık olur mu?

 
olmaz! sonuna kadar da destekliyorum..


  • sorumvarbenim  (06.04.11 12:31:59) 
bir görüntüyü daha geniş görmek varken bu dar görüşlülük nedendir?


  • zlatan1937  (06.04.11 12:37:22) 
oyunlarda karaktere yakınsa kamera görüş dar oluyo. bu sebeble bimden 160 liraya 18.5 inc 16:9 monitor aldım. 17 inclik acerimi hiç özlemiyorum artık


  • dynamo  (06.04.11 12:48:35 ~ 12:48:55) 
boş yere naralar bunlar.
4:3 zaten öldü ama belli ki ağlayanı var.
geniş ekranlar her türlü daha üstün ~kare ekranlara göre, deneyin alışırsınız.
bir zamanlar hepimiz onları kullanıyorduk sonuçta.
  • desdinova  (06.04.11 12:51:35) 
şöyle bişeyler de denmiş, (bkz: #12996444) bence adam haklı.


  • mabl  (06.04.11 13:00:39) 
o zaman geniş düşün, geniş ekran alıp 90 derece çevirip öyle kullan, duvara sabitleyerek yapabiliyorsun. Sonra elin bir daha scrolla gitmez işte negzel. hem genişlik de yaklaşık 4:3 deki kadar olur. Mantıksız mı?


  • inugard  (06.04.11 13:44:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.