[]

Kasislerden geçerken sağa yanaşma

Neden yapıyoruz biz bunu allaşkına? Sağ tekerlek kasisten geçmeyince rahatlıyor muyuz napıyoruz?

Küçükken babam yaparken anlam veremezdim de dün kendim yaparken farkettim. :) Arabayı tümden kasisten geçirmek varken bir tarafı düz yerden geçirmeyi tercih ediyoruz. Bu ayrıyeten rot-balans ayarını olumsuz etkilemiyor mu? Doğrusu hangisidir?

Sorularım bunlar. Bir de kasis'e debdebe dendiğini duydum çok güldüm.

 
Kasislerin en sağından geçilemeyecekse bile, üstünden geçerken de sağa kırıp hafif çapraz geçenler de var, önce sol teker sonra sağ teker diye. Rot balansı olumsuz etkilediğini sanmıyorum.


  • manfool  (06.04.11 11:48:35) 
hızlı girmedıgın surece rot balansa bişi olmaz.


  • bryan fury  (06.04.11 11:53:11) 
kasise hafif sağlı veya sollu girmek, altı yere yakın araçlarda kasise vurma riskini azaltır.


  • greenplease  (06.04.11 12:00:57) 
sağ sol değil o , sadece tek lastiği kasise vermek için sasğa veya sola verilir. aksi takdirde aracın göbeği kaplumbağa gibi tümseğe sürtebilir.


  • ground  (06.04.11 14:19:14) 
kasise çapraz girmek aracın altı vurmasın diye.
sağdan geçerek bir tekeri düzden götürme mantığı ise bana da garip gelir.
türkiyede kaldırım taşından kasis yapılan bir ülkede
rot balans ayarını dert etmek sadece boş yere bir sıkıntı yaratmaktır.
bir çok aracın ön düzen berbat oluyor kaçarı yok. sadece zamanı biraz uzatmış olursun.
  • seyduna6687  (06.04.11 14:21:15) 
Altı yere yakın bir arabada sürtme riskini arttıradabilir. Sırf sol tekeri kurtarabildiğim durumlarda %90 arabanın altı bende yere sürüyor (egzos yere çok yakın bir noktada) Ne kadar dıştan geçtiğine bağlı.


  • skatheist  (07.04.11 00:55:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.