[]

makine mühendisi için dil sorunsalı

şu an ingilizce ve italyancayı akıcı şekilde konuşabiliyorum fakat 1 dil daha eklemek istiyorum , makine mühendisi için hangi dil daha faydalı olacaktır ?

şimdilik seçeneklerim bunlar fikir verebilrseniz sevinirim !

-fransızca
-ispanyolca
-almanca
-rusça
-arapça


herkese şimdiden teşekkürler

 
alamanca.


  • olkol  (06.04.11 02:58:53) 
arapça


  • silinen üye  (06.04.11 03:01:05) 
Almanca gerekli ama sen farklı olacam, farklı alanla çalışacam diyorsan rusça veya fransızca öğrenmelisin. özellikle rusça ilerde çok lazım olabilir diyorum. son zamanlarda yapılan ticari anlaşmalarından yola çıkarak(enerji alanı hariç).

Diyelim ki Rusça öğrendin işine yaramadı. Tatile git Antalya çevresine ekmeğini yersin her türlü Rusçanın.
  • Ayiyogi  (06.04.11 03:35:22) 
Amacım dili kötülemek değil ama ingilizce ve italyancanın üzerine almanca merdiven inmek gibi gelecektir. 5. dil olarak almancanın üzerine rusçayıda eklemeyi düşünebilirsin bir kaç yıl içerisinde.


  • becerenberk  (06.04.11 05:46:30) 
almanca iyidir. Almanya makine sanayisi yönünden gelişmiş bir ülke. ileride fırsatını bulabilirsen orada çalışabilme imkanın da olur hem.

edit: Türkiye'de bile işe girebilmen için çok faydalı olur. mesela Siemens direkt almancaya bakıyor.
  • loveinaflipbook  (06.04.11 09:06:11 ~ 09:09:55) 
abi ne yapacagına bakar. mercedes benz almancan yoksa işe almıyor. cunku her sey almancayla gidip geliyor.

ha, dersin ki rusya ile ilgili biseyler yapacam, hop rusca.
veya amerika kıtası ise durum, hop ispanyolca.

yani, nabza gore serbet vereceksin hocam.

teknik anlamda dersen dusunmeden almanca. makine almanyadır hocam, bunu unutma.
  • hubble  (06.04.11 11:19:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.