[]

Halka arz etmek ne demek?

Mesela x firması halka arz ediliyor ne demek? noluyor halka arz edilince hem firma yönünden hem alıcı yönünden? Neden firmalar kendilerini halka arz ederler?Aramaya inandım sözlükten baktım ama ekonomi terimlerine yabancı olduğum için yeterli derecede anlayamadım...




 
kendilerini halka sunuyorlar işte. gelin hisse senetlerimizi satın alın diyorlar. sen de gidip satın alıyorsun sonra borsada bu hisse senetlerinin değerlerinin artmasını bekliyorsun.


  • deckard  (06.04.11 02:53:27) 
hisse senetlerini satışa çıkarırlar, böylece şirkete kaynak sağlarlar, bunları alanlar da borç vermiş ve yatırım yapmış olur. senetler de piyasada işlem görür.


  • tedirginlik hucresi  (06.04.11 02:53:50) 
havadan para kazanmıs oluyorlar panpa.


  • bryan fury  (06.04.11 02:55:03) 
kendisini satar halk'a. arz eder-sunar. şirketini kağıtlara bölüyor sonra o kağıtları satıyor, en sonunda da o kağıtları geri topluyor gibi düşünürsen anlarsın. amaç kaynak sağlamak, genişlemek, irileşmek, büyümek vb. vs.


  • good room beautiful  (06.04.11 04:09:16) 
NYSE - New York Stock Exchange'de, dunya'nin en buyuk borsalarindan biri, gunde milyarlarca dolarlik aktivite olur dersem anlarsiniz herhalde isin boyutunu.


  • blackworld  (06.04.11 04:11:30) 
halka arz etmek demek borçlanmakla alakasızdır. hisse satımı; yeni ortak alımı demektir. hisse sahipleri sermaye getirisine ortak olurlar. borç verenler ise sadece faiz kazanır ve vakti geldiğinde anaparasını geri ister. hissede böyle bir şey yok. şirket bilançolarının sağ (pasif) tarafını ikiye ayırır bu: borçlar ve özsermaye.


  • 507  (06.04.11 09:01:51 ~ 09:02:43) 
diyelim ki sen şirketsin ve nakite ihtiyacın var. Bir şekilde para bulman lazım. bunu 3 şekilde yaparsın
a) kredi alırsın
b) ortak alırsın (ki iyi ortak bulmak oldukça zordur.)
c) şirket hisselerini satışa çıkararak gelir elde edersin. elde ettiğin bu gelirle nakit ihtiyacını karşılar ve yeni yatırımlar yaparsın.büyürsün. Büyürken de şirketin hisselerini satın alan kişilere kar payından (artık sana ortak oldukları için ) belli miktarda dağıtırsın.
  • zasch  (06.04.11 10:30:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.