[]

Schengen Giriş - Çıkış

Gezginler ;

Dusseldorf tan schengen alanına giricez , basel den dönücez.

tamam , vizemizi almanya dan alıcaz , ama çıkış isviçreden olacak.

bunu alman konsolosluğundaki görevlilere anlatırken sorun çıkar mı ?
ya da türkiye ye çıkış isviçreden olursa , bir sıkıntı yaşanır mı?

illa girdiğimiz ülkeden çıkmak zorunda mıyız yani , bir de , vize başvurusunda dusseldorfa girip , basel den çıkıcaz desek , vize sonucumuzu olumsuz etkiler mi?

 
Etkilemez, gonul rahatligi ile soyleyebilirsiniz :)


  • anorexic penis  (06.04.11 00:03:51) 
hiç sorun olmaz


  • very pigmented melanosome  (06.04.11 00:08:16) 
bi aralar bende schengen vizesini araştırmıştım. ne kadar doğru bi bilgi bilemiyorum yanlışsa (eğer mantığına ters diye değilde aksini yaşamış görmüş olan varsa düzeltsin). bu vizede isviçrede yararlanmak için avrupaya "ilk girişi" isviçreden yapmak gerektiğini okudum ama nette nerden okudum hatırlamıyorum


  • neysene  (06.04.11 00:11:11 ~ 00:12:05) 
@neysene öyle bir gereklilik yok, schengen vizeniz varsa istediğiniz ülkeden girip istediğiniz ülkeden çıkış yapabilirsiniz.


  • very pigmented melanosome  (06.04.11 00:18:48) 
yanlış bilgi vermek istemem ama aldığınız yer çok önemli yani Almanya'dan alıyorsanız ordan girmek durumundasınız. Çıkış konusunda da şunu söyleyeyim benim gözümün önünde olan olay çıkış yapacağınız ülkeye de nası gideceğinizi ve nerde aklacağınızı ibra etmeniz gerekiyor. Yani Almanya'dan İsviçre'ye akıcaz hacı diyince ee İsviçre'de nerde kalıyosun nası gidiyosun hani tren bileti veya hani rent a car rezervasyonu diye sorabiliyorlar.Ki hatta gözümün önünde soruldu ve red yedi bu belgeleri olmadığı için. O konuyu biraz daha araştırın derim.


  • layer26  (06.04.11 00:20:29) 
bir ay önce almanyadan giriş yapıp praga gittim ve pragtan dönüp almanyadan çıktım, vizeler çek cumhuriyetindendi. sorun olmaz.


  • awlmi  (06.04.11 00:23:15) 
evet bende zamanında almanyadan girdim , hollanda da dolaştık sonra dönüp yine almanyadan çıktık. bunda yani dolaşımda sorun yok.

ben sadece şunu merak ediyorum , ilk girişi yapacağın ülkeden almak bazı ülkelerde gerekli oluyormuş. hatta hollanda filan kılmış bu konularda , italya vizesi alıp misal , hollandaya girerken sorun çıkartıyolarmış. ama dönüş için bu gerekli mi işte onu bilmiyorum.

@layer26 haklısın , biz zaten dusseldorftan giricez , orda araç kiralayıp , amsterdam , brüksel , lille , basel yapıcaz , ordan da easyjet te ucuz uçak olduğu için istanbula dönücez.

burda tabi tüm otel rezervasyonu, araç kiralama evraklarını sunucaz alman konsolosluğuna , sonra da beklicez işte. =)
  • expansion pack  (06.04.11 00:30:04 ~ 00:32:23) 
vizeyi alırken bunu belirtirseniz, ekstra evrak isteyebilirler. belirtmezseniz vize almanızda sorun olmaz. ama çıkışı başka ülkeden yaparsanız, daha sonra yeni vize başvurusu yaptığınızda bu size sorun olarak dönebilir.
bu sadece şahsi fikirdir.

  • fell like a sm  (06.04.11 01:03:03) 
abi isvicre schengende, sıkıntı yok.


  • hubble  (06.04.11 11:23:35) 
işte benim korktuğum cümleyi , @fell like a sm kurmuş.

çıkış almanyadan olmazsa , bir sonraki başvurularda sıkıntı olur mu olmaz mı nu kestiremiyorum.

yoksa tüm evrakları hazırlarım sunarım sorun değil.
sonuçta planımız rutumuz belli , araç kiralıcaz , kalacağımız yerlerde otel rezervasyonlarımız var , hepsi evraklı.

sadece çıkış isviçreden olunca sonra tantana olacak mı onu bilemiyorum.
  • expansion pack  (06.04.11 12:26:54) 
ilk avrupa ziyaretim: giriş hollanda, cıkıs almanya, hollandadan aldım vizeyi,sorun cıkmadı schengen, yengen.


  • hubble  (06.04.11 15:23:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.