[]

diş çektirmek

selam arkadaşlar.

üst azı dişlerimden bi tanesini çektirmek istiyorum. İçi kanal tedavisi için oyulmuştu zamanında ama öyle kaldı, 1 senedir idare ediyodu. artık iyice rahatsız etmeye başladı. hem koku yapıyor, hem de böyle gözümün altına doğru inceden değişik bi ağrı yayıyor. ağrı diş ağrısı gibi değil, çok rahatsız etmiyo ama işte koku çok rahatsız ediyor.

şimdi ben bu dişi çektirecem ama, orda na bööyle bi boşluk kalacak. o boşluk öyle kalır mı, zamanla azalır mı?

bir de şu diş hekimine git, şıp diye çeker diyebileceğiniz bi hekim var mı? malum çıtı pıtı bi hanıma denk gelirsek (gördüm böyle bi durum) kadıncağız dişi sökecem diye çırpınabiliyor gücü yetmediği için.

edit: tavsiye istemişim şehri unutmuşum tabi, kusura bakmayın. istanbul, anadolu yakası olursa şahane olur, avrupa da olabilir tabi :)

 
dişler kayıyor ama çok fazla azalacağını sanmıyorum. biraz azalır ama fark edilmez sanki. tel taktırırsanız anca kapanıyor boşluk.

bir de nerde olduğunuzu yazmamışsınız tavsiye için.
  • zozjotejmnk  (06.04.11 00:01:32) 
www.panoroma.org

Dt.Cihangir i ısrarla isteyin. Laf arasında "abi ben milos forman sinemasının hastasıyım" de para bile almayabilir.
  • dorian greyfurt  (06.04.11 00:03:37) 
hocam tedavi yaptırmayı denesen ? düşünmüyomusun hiç ? gel etme kıyma dişine, sonradan ararsın o bi tane dişi bile :/


  • busuta  (06.04.11 00:09:14) 
siz bilirsiniz ama dişi çekme konusunda bi uzman görüşü olsa daha ii olur.
diş çekmek bi doktorun yapabileceği en son şey olmalı.
insanın kendi dişi gibisi yok.
belki kanal tedavisine gider diş, çekmezler?

eğer istanbul'da iseniz yeditepe diş fakültesini tavsiye ederim.
diş çekmek için değil, tedavi için.
  • onlygodcanjudgeme  (06.04.11 00:11:07) 
geçen kadıköy ağız ve diş sağlığı şeysine gittim tedavisini tamamlatmak için. genç bi doktor vardı. "bu olmaz artık, içi geçmiş, yalan olmuş" falan dedi. e çek o zaman dedim, "çekmiyim yazık olur, geçici bi dolgu yapayım gittiği kadar gitsin" dedi. yaptı dolguyu, koku problemim ortadan kalkmıştı ama o stabil ağrı (gözümün altına doğru çıkan ve o bölgeyi ısıtan, resmen yüzümün yarısının ateşi var, yarısının yok) devam ediyordu. sonra o dolgu 1 ay falan idare etti, akabinde delindi. koku tekrar etti. 3 gün önce de komple düştü dolgu.

şimdi bu doktor acaba başından savmak için mi dedi "bu olmaz" diye? zaten çekmesi için tavsiye edeceğiniz uzmana gittiğimde öncelikle "kurtarabilir misiniz" diye soracağım hem.
  • sakingitarist  (06.04.11 00:16:36) 
hem çekmeyecek kadar düşünceli hem de geçici dolgu yapıp kapamış! hayret!
kanal tedavisi neden yapmamış?
bi de dişin dibinde iltihap falan olmasın?
film falan çekmedi mi?
  • onlygodcanjudgeme  (06.04.11 00:22:15) 
yok hocam film milm çekmedi. geçici dolguyu yaparken de sürekli saatine bakıp duruyodu, öğle arasına yaklaşıyodu saat. ben de böyle iplemez görünce bunu, üstelemedim fazla. dişimi emanet etmek istemedim. şikayetim azalınca da yine erteledik işte :\


  • sakingitarist  (06.04.11 00:24:55) 
ne diye çektiresin canım dişi? git, oyulduğu yerden sonra yeniden çürüme ya da ne varsa temizlesinler ve doldursunlar. citydent diye bir yer var taksim'de, pek ucuz değil ama iyi çalışıyorlar, özlem hanım geçende benim kurtulmaz denen bi dişimi kurtardı, mis gibin de oldu..


  • mccormick  (06.04.11 00:30:22) 
düzgün bir yer o dişi adam eder, etmeli yani.
bunun için eğitim alıyorlar.
yeditepe diş'te doktorlar falan acayip pahalı.
ama master kliniği var, uygun oluyor orası. kaç diş kanal tedavisi yapıldı orda, mis gibi de kullanıyorum.
burada senin bahsettiğin yer de bayağı övülen bi yerdi ama demek sen yanlışa denk gelmişin.
  • onlygodcanjudgeme  (06.04.11 00:31:46) 
valla dişinize sahip çıkın. gerçi kanal tedavili boş bırakmışsınız ama.

benim 4-5 sene önce kaplama yaptırdığım diş kaplaması geçen sene yarısı kırıldı, ağrıyordu, hafiften sallanıyor gibiydi de. ben de nasıl olsa ağrıyor çektireyim dedim. film çekildi, 3 kökün de alttan yarısından fazlası erimiş, içerisi enfekte olmuş. dişçim "çekilebilir ama dişini korumanı öneririm" dedi, ben de kalmasından yana oldum, kaplamadan diş köklerinin ucuna kadar deldi, enfeksiyonu temizledi, özel bir dolgu malzemesi ile doldurdu, kapattı. "ağrı olursa gel çekmeyi düşünelim, olmadı 6 ay sonra gel dişi kontrol edelim" dedi.

geçen gittim tekrar film çekildi ve kökler tekrar sağlamlaşmaya başlamış durumda. kökler iyice sağlamlaşınca kaplamayı tekrar yapacak. yani herhangi bir dişçi olsaydı şu anda dişim çekilmiş olurdu ama iyi bir diş hekimi gerçekten dişlerini korumaya yönlendirebiliyor.
  • altinci nesil caylak  (06.04.11 09:24:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.