[]

Kimya- Kuvvetli-Zayıf asit baz ayrımı

Kuvvetli-Zayıf asit baz ayrımını nasıl yapıyoruz ?




 
pH-pOH'ına göre diyeceğim de genel olacak. yöntem olarak mı?


  • jangara  (05.04.11 23:56:26) 
pH'a göre ayırt edilmez. suda çözünme oranına göre ayırt edilir.


  • cro magnon  (06.04.11 00:23:26) 
ya yok direk isimden anlama mesela HF zayıf HCl kuvvetli asit gibi


  • vericemparasını  (06.04.11 00:24:41) 
ph-poh degerlerine göre.


  • exodia  (06.04.11 00:27:24) 
@cro magnon ph- poh zaten asit yada bazın suda yayılan iyonunun degeridir.
@vericem parasını. - yüklü elementi(yada kökü) daha elektro negatifse o daha güçlü olur ama istisnayi durumlar oluşur.

  • exodia  (06.04.11 00:29:51) 
isimden anlamak istiyorsan en çok sorulan onar tanesini ezberleyeceksin.


  • mccormick  (06.04.11 00:31:18) 
kesinlikle pH'a göre değildir. iyonlaşma oranına göredir. %100'e yakın iyonlaşıyorsa kuvvetlidir mesela. ama pH pOH bundan bağımsız değerler. miktara bağlı olarak zayıf asitin pH'ı da 1 olabilir gayet. iyon derişimi tek başına zayıf mı kuvvetli mi anlamamıza yetmez. ikisi alakasız, apayrı şeyler. ben kuvvetli asit olan HCl ile ph'ı 5 olan bir çözelti hazırlayabilir miyim? tabi ki hazırlayabilirim. 1 olan bir çözelti hazırlayabilir miyim? evet. çözdürdüğüm miktara bağlı.

neticede cevap şu: kuvvetli/zayıf asit/baz ayrımı asidik/bazik çözeltinin pH değeriyle alakasız, asidin/bazın iyonlaşma oranıyla alakalıdır. bunu da periyodik tablo yardımıyla/elektronegatifliğiyle bulabiliriz.
  • cro magnon  (06.04.11 00:52:35 ~ 08.04.11 12:35:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.