[]

Kedi sevenler derneği

Selam az evvel (git: 230546) şu duyuruyu okudum kanım dondu yahu. Neden kedi sevenler , sahipleri falan bu kadar bağlıdır kedilere. Başka hayvan besleyenlerde böyle bişey görmedim. Neden kediler bu kadar özel sevenleri için? Cidden merak ediyorum.




 
o sadece kedilere has değil ama. mesela benim abimin köpeği var; dünyada en değer verdiği şey o herhalde. sadece kediseverler ekşi sözlükte çok fazla ve organizeler. o yüzden tepkiler ve/veya sevgi çığ gibi oluyor.


  • sen git ben geliyorum  (05.04.11 20:05:50) 
Tabiki her hayvan sahibi sever ama bu kedilerde daha bir ortaya çıkıyor daha bir çılgın yahu.


  • layer26  (05.04.11 20:22:16) 
ben bi mobilyalara bakıyorum bi de kedilerime sonra diyorum "ulan ne yavsaksınız!" geçiyo gidiyo... iki "can"ın boktan hayatta mutlu olmasına aracı oluyorum yemişim mobilyasını diyorum ayrıca yeni oturma grubu alıcam hem mobilyacı hem annem mutlu olcak sonuc olarak herkes mutlu :)

sen git ben geliyorum'un dediği gibi... mesela dün bi dialoga şahit oldum... gayet düzgün bi adam köpeğini gezdiriyodu... bi eleman geldi "abi cinsi ne" falan muhabbeti.. sonra eleman adama "ben de sibirya gurdu var değişek mi??" dedi... adam süper karşıladı... "o benim oğlumm yaaavv baban seni değişir mi?" :))

edit. kediler "nevi şahsına münhasır" canlılardır... ancak "o" isterse, bişeyleri yapar vs... özeller yani...

dipnot. şöyle bi rivayet vardır... kedi verdiğin yiyeceklerden dolayı sana yavşamaz çünkü verilen nimetin kaynağının sen olmadığını bilir...
  • maxpainn  (05.04.11 20:24:47 ~ 20:29:06) 
Tabi o konuda birşey diyemem ama Türkiye gibi bi ülkede paranın zor kazanıldığı , hayat şartlarının zor olduğu bu ülkede mobilyasını düşünen insana kötü gözle bakamam ben. Bana da bu garip geliyor.


  • layer26  (05.04.11 20:29:18) 
insanlar full mobilyalı led tvli evlerinde mutsuzlar diye bi giriş yapıyım :) mobilya konusunda önlem alınır... tırmık tahtası vs gibi...


  • maxpainn  (05.04.11 20:36:29) 
layer26

abi hiç kedi ya da köpek besledin mi? bir süre sonra gerçekten ailenin bir ferdi gibi oluyor. benim abim hayvanlara karşı "eh işte" adamıydı. sonra bir köpek aldı. (ne yapayım ya karım istiyor off" modundaydı. adam şimdi karısını boşayıp köpekle evlense şaşırmam. yani yaşanmadıkça anlaşılmıyor abi. bir kedi al, yaşa birkaç hafta bu duyguyu, sonra görüşelim :)
  • sen git ben geliyorum  (05.04.11 20:36:56) 
Evet ben beslemedim muhabbet kuşudur, balıktır daha ötesine geçmedim. Biraz da bu yüzden açtım soruyu aslında. Ama özellikle kedi sahiplerinde görüyorum sokaktaki aç olduğunu bildiği adamı doyurmak yerine kedi besliyor sokakta 50 kediyle de yaşasam bunu anlayabilmem mümkün değil sanırım.


  • layer26  (05.04.11 20:42:46) 
bu yaşıma kadar sokakta cidden aç adam görmedim ben... aç olan adam gelip açım demez de zaten... neyse bu ayrı bi olay ancak kedi besleyen seven cogu insan köpek de sever zaten... ama kedi işte daha bi karizma dicem teşbihte hata olmasın :)

muhabbet kuşudur balıktır güzel şeyler ama sarılma ihtimali pek yok... kedi hem ele avuca gelir hem de ev için idealdir.. ayrıca bu tip hayvanları bi yaramazlık yaptıgı zaman enseden çekip gel la buraya diyemezsin pek..
  • maxpainn  (05.04.11 20:50:16) 
Evet tabi çok daha yakın bi ilişki olduğunu kabul ediyorum mutlaka öyledir. Yine de bu durumu abartanları anlayamıyorum onlarca sokak çocuğu varken insanları önemsemeden sokaktaki hayvanları besleyenleri anlayamıyorum mesela. Bunun dışında doğal dengenin bu şekilde bozulabileceğini düşünüyorum onlarca duyuru olmuştur burda sokakta kalmasın sahiplenin denilerek yazılan kediler köpekler. Doğal seleksiyon diye birşey var Türkiye dışında hiç bu kadar başı boş kedi köpek görmedim mesela.


  • layer26  (05.04.11 21:34:22) 
sokakta aç varken kedi beslemek argümanı kadar saçma ve bayat bir argüman yoktur. evin içindeki bir kedinin yediği mama mı gözünüze battı? bir kedi maması ile açları doyurup insanlığı mı kurtaracağız? ikincisi kedilerden önce insanlara yardım etmediğimizi nerden biliyorsunuz?

üçüncü olarak da sorayım bari evlenince kediyi sokağa mı atmak lazım? yapmacık yapmacık duyurular mı yazmak lazım? bunu yapan arkadaş iyi mi yapmıştır? bugün kediyi atan yarın da sizi atacaktır?

son olarak sizin hiç duygunuz yok mu? kedi-köpek vs ile karşılıklı sevgi yaşadınız mı? onlar tarafından karşılıksız sevilmek nasıl oluyor bilir misiniz? sokakta aç insan gibi olmasa da insanlar o kadar nankör ki, öyle kazıklar yiyoruz ki kedi-köpekler iyi ki var. insanlardan göremediğimiz sevgiyi onlardan görüyoruz.

bir de evde kedi besleyeceğine çocuk doğur, çocuğun olmadığı için böyle söylüyorsun argümanları var. cevabım hepsinin yeri ayrıdır olacak.
  • mea maxima culpa  (05.04.11 23:13:38 ~ 23:14:09) 
sizin de yazdıklarınız bana inanılmaz saçma geliyor ama tabi cevaplayayımki anlaşılsın.

evet ben daha insan gibi yaşamak istiyorsak , daha medeni daha adaletli daha sosyal bir toplumda yaşamak istiyorsak insana yatırım yapmayı tercih ederim. kedilerden bi beklentim yok bu konuda açıkçası.kedilerden önce insanlara yardım 'etmeyen' örnekler gördüğüm için yazmıştım , siz de üstünüze alınmayarak gerekeni yapabilirdiniz.

duyuruyu tamamen referans olarak değil sadece bir örnek olarak verdim , evet evleneceğim insan evcilde olsa bir hayvanla yaşamayı kabul etmeyecekse üzülerek evcil hayvanımdan vazgeçmek zorunda kalırım.(insana yatırım strikes back)
hayır hiç kedi yada köpek beslemedim çok az yukarda belirtmiştim zaten ama siz bu argümanı sunduğumuzda bende size peki kediye sordunuz mu bak bizle yaşamak ister misin? benim dediğim odada duracaksın , benim verdiğimi yiyeceksin , ben seni dışarı çıkarttığım zaman çıkabileceksin. Pek sanmıyorum yani demekki insanlar sizi üzünce bir hayvanı eve kapatıp yoksunluklarımızı gidermek , kendimizi tatmin etmek son derece 'insani' bir davranış.

Çocuğuna zarar verebileceği halde(bebeklik dönemi) hala beslemekte ısrar eden insan müsveddelerine ise hiç girmiyorum zira ağzım bozulabilir o hususta.
  • layer26  (05.04.11 23:36:55 ~ 23:40:21) 
@layer26 haklısınız ben (başkaları da öyle mi bilmem) asosyal, insanlardan kaçan, insanlara garip davranan kedili bir teyzeyim. hatta insanlar sokakta beni görünce git burdan diye bağırıyorlar. :))

kimse kedi sevmek-sevmemek, beslemek-beslememek zorunda değildir. ama eve almış ve bilmem kaç sene beslemişsen o kedi artık sokakta yaşayamaz. sokakta doğup büyüyen kedi sokakta devam edebilir ama evde büyüyen-buna alışan kedi yapamaz. bunun bir sürü örnekleri hikayeleri var.
benim dediğim eğer almışsan atma. yazıktır. günaha girersin. eşinin kedi isteyip istemediği de bellidir. bunu en başında sorarsın. onunla anlaşıyorsan istediğini yaparsın.

size normal mi geliyor bütün hazırlıkları lay lay lom yap. sonra nikaha 1-2 hafta kala ayyy benim kedim nolcak, evlencem ben demek :( yazık o da bir can.

kedilerime sormadım. ama bir tanesi sokakta peşime takılıp kucağıma geldi. bir daha da inmedi. sabah-akşam yapışık kardeşi gibi yaşıyoruz. beni sevmese gelmezdi benimle diye düşünüyorum. bu yaşıma kadar hiçbir kedi gelmedi peşimden çünkü :)
  • mea maxima culpa  (05.04.11 23:50:35) 
İşte duyuru örneği adı üstünde sadece bir örnek yapılan şeyin doğru olduğunu iddia etmiyorum zaten. Fakat hayatta ihmaller her yerde var , ihmaller yüzünden kazalar olur , binalar yıkılır , insanlar ölür birçok şey olabilir elbette. Yine de eşinin istememesine saygı duyabiliyorum ben. Keşke insanlar hayvan sahiplenmenin önemine ilk başta vakıf olsa da böyle şeyler olmasa. Örneğin ben kedi-köpek gibi bakım isteyen bir hayvanın sorumluluğunu hayatımın şu döneminde almam , alamam. Bu yüzden aklımın köşesinden bile geçmiyor bu fikir şuan için. Ama nasıl bir hırsızı veya tecavüzcüyü engelleyemiyorsak kedisini sokağa bırakanlarıda engelleyemeyiz bundan bahsediyorum. Ama hala denetim ve doğal seleksiyon konusunda aynı düşünüyorum yurt dışında kesinlikle bu kadar çok sokak hayvanı görmedim. Ben hala o konuda bazı insanların yanlış yaptığını düşünüyorum örneğin erkek kedisini kısırlaştırmadan hergün sokağa bırakan kedi sahipleri gibi.

Size ve kedilerinize bol muhabbet dilerim :)
  • layer26  (06.04.11 00:10:29) 
o duyuruyu sayenizde okudum ve benim de kanım dondu. zamanında görseydim benim de yazacak bir kaç lafım olurdu, gerçi çok vurmuşlar adam ölmüş ama olsun.

vicdan sahibi bir insan olarak, o duyuru kedi için değil de, benzer koşullarda başka bir hayvan için de açılmış olsa o tepkiyi alırdı. şöyle düşünün: "evlenecem nişanlım köpeğimi istemiyor, napayım, sokağa atmak istemiyorum ama buna mecburum gibi görünüyor, çünkü 3 hafta sonra gelinlik giyeceğim, köpeğim evi kokutuyor"

Ya da: evlenecem nişanlım tavşanımı istemiyor, napayım, sokağa atmak istemiyorum ama buna mecburum gibi görünüyor, çünkü 3 hafta sonra gelinlik giyeceğim, tavşanım eve işiyor"

Rahatsız etmiyor mu sizi cidden??

Ben de bir kedi düşkünüyüm ama sebebi ne olursa olsun (çok istisnai hastalık durumları hariç) ve hangi "can" olursa olsun buna vereceğim cevap değişmezdi. Bu vesileyle * mea maxima culpa'ya teşekkür ederim, elinize ağzınıza sağlık.
  • vejeteryan vampir  (06.04.11 10:39:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.