[]

Arkadaşlık ilişkileri

Şimdi konu azıcık saçma ama kafama bayadır takılıyor, dedim acaba sorun ben de mi yoksa kuruntu mu yapıyorum.

Son 1-2 sene dışında hayatıma aşırı derecede insan girip çıktı, arkadaş babında, şimdiye kadar özel okullarda okudum (böyle diyince olmadı) sadece devlet lisesine 3 seneliğine gittim ve üniversitemin 2 senesini devlette okuduktan sonra özele geçtim, sonra 1 sene de yurtdışına erasmusla gittim.

Saçma olacak ama Facebook'umdaki arkadaş sayım 450 civarı, hepsini birebir tanıdığım, %99 unu reelde görüp bir şeyler paylaştığım, veya belli bir süreyi birlikte geçirdiğim insanlar (ilkokul lise arkadaşları, askerlik arkadaşları, internetten tanıştığım ve takıldığım insanlar vs.) Ama gel gör ki, atıyorum cumartesi akşamı dışarı çıkayım dediğim zaman çıkacak birini bulamayan biriyim. O kadar kişi tanıyorsun ama bir tanesi bile arayıp sormaz mı durumu var ya aynen o, telefon listemi güncelledim geçen gün, 85 kişi falan kaldı, ki numaraların büyük bir kısmını uzunca süredir görüşmediğim insanlar oluşturuyor. Facebook vs den mesaj atınca mutlaka cevap alıyorum ama random birini arayıp hadi dışarı çıkalım diyince ya abi x kişisiyle planım var diyor ve o kişiyle de planı oluyor, yani atlatma durumları falan yok bildiğim kadarıyla.

Özel okuldaki öğrenci tiplerine pek uymuyorum, altımda arabam yok, üniversitede tam doğru düzgün ortam yaptım derken erasmusla yurtdışına gittim, krallar gibi 1 sene yaşadım, döndükten sonra 1-2 sene yine üniversitede gezip tozduğum arkadaşlar oldu ama mezun olunca onlarla da artık görüşemiyorum iş güç vs sebeplerden.

Çevremde olan insanlar ise (gerek okul, gerek netten tanışıp konuştuğum insanlar vs) genelde sorunlu tipler oluyor, ya da bana öyle geliyor : Hatun salak olanlar var, benden bir ton şey isteyip, mevzu bahis hatun olunca satışın allahını yapan, abi hatunla görüşemezsek haber veririm senle buluşuruzu açık açık diyen, dediği 2 laftan 3 ü yalan olan (ağzından çıkacak olan kelime de yalan vs.), ya da her konuşmamızda ben böyle böyle yaptım ben öyleyim ben şöyleyim diyip self promotion ın dibine vuran vb. bir sürü tip var. Sorunlu bir insan değilim, asosyal de değilim birisiyle plan yapmak için her zaman fırsat kollarım, eve girmek istemem. Bütn hafta evde oturabilirim malum iş güç mesai sonrası, ama cumartesi akşamı mutlaka dışarı çıkmam gerekir yoksa moralim bozulur filan. Ama nedense etrafımda olan tiplerin bu tip sorunları benim gözüme aşırı derecede batıyor, ve gidip x kişisiyle kahve içmek için buluşursam ya da benzer bir plan yapacaksam ulan yine bir sürü reklamını yapacak, ya da hatun salak moduna girecez diye düşünüp görüşmeye içim el vermiyor ama öbür türlü de evde mal mal oturacağım aklıma geliyor.

Etrafımda bu tip insanlar olması bendeki mallığı mı gösteriyor? Bana daha çok, etrafımda alternatif olmadığı için elim mahkum bu tiplerle takılıyorum gibi geliyor. Askerden 3 ay önce döndüm ve farkettiğim kadarıyla, hayatımda sürekli birşeyler değiştiği için (okul değişikliği, yurtdışı, mezuniyet vs.) sürekli arkadaş sirkülasyonu oluyor ve bu sebeple gelip geçen kişi sayısı fazla oluyor tabi arkadaş dediğin tiplerin hayırsız olup seni aramaması ise ayrı bir olay.

Sonuç olarak geçen ay ilk kez iş dünyasına adım attım ve iş ortamım 4-5 kişiden oluşan ufak sıkıcı bir yer, ama işte ilk iş deneyimi vb. şartlardan dolayı elim mahkum buradayım. Sonuç olarak iş arkadaşım yok, periyodik görüştüğüm arkadaşlar yok, en azından olanlar da sorunlu, ve kız arkadaşım falan da yok. Yani durum direk işe git eve gel, haftasonu da aynı elemanlardan biriyle taksime çık iç eve dön nete gir sonra yat uyu şeklinde olmakta.

Tek başıma takılmayı da sevmiyorum, kısaca bu genel olarak asosyal hayatıma nasıl son verebilirim? Genel olarak fikirler görüşler filan yazarsanız süper olacak, yoksa heralde bunları konuşmak için profesyonel yardım falan almam gerekecek, ciddi bir dinleyiciye karşı anlatmak için

Eklenti: Çözümü sosyal olmak muhtemelen ama bu şartlarda nasıl sosyal olabileceğim konusunda hiç bir fikrim yok

 
kendi adıma konuşayım; şu an arasam ve "hadi akşam dışarı çıkalım" desem "tamam olur" diyecek arkadaş sayım iki elin parmaklarını geçmez. sizin hayatınız monoton olmamış anlaşılan, o yüzden de eskiden beri gelen sağlam arkadaşlıklarınız yok. benim bu dediğim arkadaşlarla en az 4-5 yıllık geçmişim var(bazılarıyla 10-15 yıl hatta).anlattığınız gibi arkadaşlarım da var, herkesin çevresinde olduğu gibi, fakat onlarla pek takılmıyorum. Sizin çok yakınınızda insanlar olmadığı için onları arkadaş olarak görmeye başlamışsınız, onlar da belki bunu farkedip iyice havalı davranmaya başlamışlardır.

Tavsiyem ise, arkadaşlarınızı iyice ayıklayın ve gerçekten arkadaşlık kurabileceğiniz 2-3 kişi belirleyin. onlarla samimi olmaya başlayın, eğer kafanıza yatarsa kanka olursunuz. daha fazla arkadaş edinmek için de en büyük yol, tabii ki her türlü sosyal aktivite. hatta 2-3 tane samimi arkadaşınız olursa onların arkadaşları falan derken bakarsınız sevgiliniz bile olmuş :)
  • guro1907  (05.04.11 12:19:56) 
tek çocuk musunuz acaba?


  • hadii  (05.04.11 12:28:41) 
işte sorun elde doğru düzgün görüştüğüm arkadaşlarımın olmaması. Ya dediğiniz gibi 450 kişiyi teker teker didikleyecem, içinden umut olanlarla iletişim kurmaya başlayacam.

Ya da artık işi zamana bırakıp yeni tanıştığım insanlardan birşeyler olmasını umacam, ki şimdiye kadar insanlarla tanışmak için genelde interneti kullandım, görüşmeler, buluşmalar etkinlikler falan, ama dediğim gibi bu tip ortamlardan tanıdığım insanlar da hep sorunlu sıkıntılı oldu.

Sanırım en güzeli, reel hayattan reel insanlarla tanışıp, en azından yakınlaşmadan önce ölçüp biçip tarttıktan sonra arkadaşım olup olamayacaklarına karar vermem gerekiyor

@hadii: hayır benden 8 yaş küçük kardeşim var
  • bonjurkes  (05.04.11 12:30:07 ~ 12:30:26) 
mesela şöyle bir şey demişsin "facebookta ki arkadaş sayım 450" aslında kimsenin facebook kullanımı ile alakalı eleştiri yapmam ama, buradaki durum çok dert etme derim. mesela benim facebook arkadaş listemde 100 kişi var galiba, ama aralarında gerçek bir arkadaş olarak konuştuğum insan sayısı ya 2 ya 3'tür. bence eskiye falan dönme, eğer edinebiliyorsan yeni insanlarla tanışmaya bak bu seni rahatlatır.


  • ucyuz  (05.04.11 12:46:06) 
eskileri çok kafaya takmamalısın. hobi edin. bu hobiyle alakalı olan insanlar topluluğuna dahil ol. en azından sosyalleştirir.


  • papalinatava  (05.04.11 12:52:15) 
ben de feysbuktaki arkadaş sayısını referans gösterip ben sosyalim bik bik diyenleri sevmem ama, onu dememdeki amaç, şimdiye kadar 450 kişiyle bir şekilde bir bağlantım olmuş onu belirtmek istedim. Ama dediğin doğru aslında üçyüz

edit : hobiler konusunda haklısın, ama hobilerim de bilgisayar bağlantılı olacağı için, belki olmaz bilemeyecem, duruma göre yeni kapılar açabilir haklısın :) ekşi zirvelerine gitmemi tavsiye eden oldu, onu da deniyecem :)
  • bonjurkes  (05.04.11 12:54:21 ~ 12:55:21) 
elbet yenileri çıkar usta karşına. madem bilgisayar hobin var. gel wowa başla :) en güzel hobi, sosyal tadında


  • dynamo  (05.04.11 13:00:49) 
Hayatının sadece 5 yılı özel geçmemiş. gözünü kapatıp düşündüğünde sana vakit geçirilebilesi gelen arkadaşın bu 5 yıl içindeki biri ise yaşadığın bu durum bu ülkenin özel avantajlı bireylerinin aslında çok da avantajlı olmadığı sonucunu çıkarıyor.eleştirmek için değil ama yer değişikliği nedeniyle uzun süreli arkadaşı olmasa da insanın burda bizimle paylaştığı şeyi anlatabileceği bir arkadaşı olur.acaba arkadaş canlısı vefalı bir insan değil misin? bunu sor bence kendine.bi de sanal ortamdan uzak durup kitap oku bol bol derim.


  • hadii  (05.04.11 13:01:29) 
şimdi şöyle bir durum var, bu durumu kime anlatırsam aaa abi ayıp ettin biz varız diyecektir muhtemelen, o da dediğim gibi pek gerçekçi olmayacaktır.

arkadaş canlısı bir insan olduğum kesin ama vefa konusuna birşey diyemem, dediğim gibi şimdiye kadar hayatım pek stabil olmadı. Üniversiteye tam uyum sağladım yurtdışı oldu, ve etrafımdaki kişilerin, yurtdışına gitti götü kalktı dediğine şahit oldum ki bence böyle bir durum yok, olayın çekememezlik durumu vardır muhtemelen. Sonra yurtdışından dönünce üniversite bitti, sonra araya askerlik girdi, şimdi askerden döndüm ve herşey sil baştan oldu gibime geliyor, önceden arkadaşım olan kişileri uzunca bir süredir görmüyorum, kendilerinin gel görüşelim dediği yok. Ama zamanında elime telefonumu alıp a dan z ye insanları sırayla arayıp abi dışarı çıkalım dediğim zaman, bunlardan birinin ya da ikisinin tamam demesi insanın şevkini kırıyor.

Belki de kendi şartlarımda birini bulmam daha uygun olur, kafa olarak uyum sağlayacak. iki tane hatun için beni satmayacak birilerini.
  • bonjurkes  (05.04.11 13:07:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.