[]

Tunceliye dersim demek, istanbul'a konstantinopol demek gibi birseymi?

Duyurucu genclik dusuncelerinizi merak ediyorum?




 
bence değil. ama gereksiz. dersim yerel ad sayılabilir. konstantin öyle değil. ama ikisinin ortak müştereki belli bir ideolojiye bakış açısına gönderme yapmaları.


  • elestirman  (05.04.11 09:59:34) 
bence bir farkı yok. cumhuriyete muhalif kesimlerin kullandığı bir kelime.


  • lord henry  (05.04.11 10:01:21) 
kime sorduğuna bağlı, bana sorarsan ben dersim diyorum..
siyasi görüş çok etkili burada..
konstantinopol ile bağdaştırmamak gerek sanırım, 38de Mustafa Kemal'in kendi ülkesine katliam yaptığı yerdir.. son dönem olayı...
sözde dersim mi desek? :)
  • Her Yer Kara  (05.04.11 10:01:48) 
hangi devrim kansızdır? Mustafa Kemal dönemin şartları dahilinde yapılması gerekeni yapmıştır. Çerkez Ethem'in üzerinden geçmekte de, Şeyh Sait'in sallandırmakta da, Dersim'i darmadağın etmekte de haklıdır. eğer yapmasaydı Cumhuriyet rejimi olmazdı. ama çok masum insan arada kurban gitmiştir ki, bu da dönemin şartlarında rejimin geleceği için gerekliydi.

gelelim Dersim ve konstantin olayına. Dersim'e artık ismini ve iade-i itibarını teslim etmek gerek. şimdilerde Cumhuriyetin gücünün kanıtlamaya ihtiyacı yoktur. ama sokayım konstantin'e.
  • pisekarv2  (05.04.11 10:09:26) 
Evet kansız devrim olmamıştır, ama asıl kan devrim yapılırken değil devrimden sonra akar.. Bir isyanı bastırmak için anneni babanı çoluğunu çocuğunu kaybetmek parçalarını görmek sana ne kadar mutluluk verirse, o halkı da o kadar mutlu etmiştir.

Ha ayrıca Mustafa Kemal'in yaptığına devrim diyorsanız şayet, isimlendirelim bunu burjuva devrimi olarak..


edit: Ayrıca düşünsene ne kadar acı, aileni kaybetmişsin bir isyanda hiç bir suçu yokken... Bombalayan da Sabiha Gökçen, sağına bakıyorsun şimdi Gökçen soluna bakıyorsun Gökçen... İçin acımaz mı? Benim acıyor da..
  • Her Yer Kara  (05.04.11 10:21:06 ~ 10:22:42) 
Dünya tarihinde yapılmış tüm devrimler burjuva devrimidir, zira burjuvazi bağlayıcı ara katmandır, elzem faktördür. Bugün diktatoryal rejimde de, monarşide de, otokraside de burjuva desteğini kaybettiği zaman devlet yerle yeksan olacaktır. O yüzden dünya savaşı sonrası döneme "burjuva devrimi" diyip küçümsemek faydasız ve manasız bir girişim.

Sorunun içeriği hakkında da şunu söyleyebilirim.
Benim dedem "ben Dersim'de doğdum" diyebiliyorsa, ki doğduğu zaman o yerin adı bu imiş, ondan gören benim de söz konusu ile Dersim demesinden doğal ne olabilir? Konsantinapolis meselesiyle arasındaki en temel ayrım budur, 600 sene önce el değiştirmiş bir şehre hala siyasal bakış açısıyla yaklaşmak bana şunu hatırlatıyor: s5.directupload.net
  • dream endless  (05.04.11 16:01:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.